В следващо заседание на 50-ия конгрес трябва да се направят

...
В следващо заседание на 50-ия конгрес трябва да се направят
Коментари Харесай

Янаки Стоилов предлага пряк избор на кандидатите за депутати от БСП

В последващо съвещание на 50-ия конгрес би трябвало да се създадат промени на устава, които да създадат партията по-близка до нейните членове и по-влиятелна в обществото. Затова предлагам да обсъдим опцията социалистите директно да избират своите претенденти за представителни длъжности в страната и локалната власт, а по-нататък и ръководителите на партията на общинско и районно равнище. Това сподели Янаки Стоилов в изявление на 50-ия юбилеен конгрес на Българска социалистическа партия.

" В управленията на партията и в нейния Национален съвет би трябвало да бъдат определени повече персони, които могат да образуват позиции и да ги отстояват ", сподели още той.

Според Янаки Стоилов е извънредно време Българска социалистическа партия да потвърди, че е социалистическа партия освен по название, а и в реалност.

" Разговорът е в положение ли сме да стартираме нов преход. Не би трябвало да се задоволяваме, че сме с съвсем изравнени позиции с ГЕРБ - това не се дължи на наш напредък, а на по-големия отлив от поддръжка на ръководещите ", уточни той.

" Българска социалистическа партия, вторачена в личния си избор, не прояви задоволително интензивност за ориентиране на националното неодобрение. Ние поддържаме митингите, само че през днешния ден не приказваме за предварителни избори. Даваме ли си сметка, че измежду аргументите ГЕРБ още да е на власт, е, че не ни доближават воля и вътрешна единодушие ", попита Стоилов.

По-рано пък Георги Пирински прикани в състава на Националния съвет да има хора с разнообразни гледни точки.

" Каквото посеем довечера и през нощта, това ще жънем и отсега нататък ", предизвести той по отношение на идния избор довечера на новия Национален съвет.

" В края на 99-а година след локалните избори имаше едно броене на партията и се рапортува, че членският състав е понижен до 216 хиляди А напълно неотдавна разбрахме, че сме 80 хиляди ", уточни Юрий Асланов, визирайки директния избор за ръководител на соцпартията, на който се разбра какъв брой са членовете ѝ.

Той добави, че през днешния ден към 2,5 млн. души се дефинират като леви, само че през годините по разнообразни аргументи Българска социалистическа партия ги е отдалечила и отблъснала. " Те не престават да са леви, само че не ни поддържат ", установи той.

" Ние и през днешния ден продължаваме да се назоваваме всеобща партия, само че в случай че не се съприкосновим с всички прогресивни прослойки, с новите съсловия, с дейните хора, нямаме късмет да оцелеем. Това е моето предизвестие ", заключи Асланов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР