В следващия парламент обединението между ПП и ДБ ще е

...
В следващия парламент обединението между ПП и ДБ ще е
Коментари Харесай

Кирил Петков: В следващото Народно събрание ще бъдем мнозинство

В идващия парламент обединяването сред Политическа партия и Демократична България ще е първа политическа мощ и ще има болшинство, предвижда съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков предаването „ На фокус ” по Нова тв.

„ Вчера бях с „ Демократи за мощна България ”, с Христо Иванов, с хора от Зелената партия на господин Панев. Знаете ли силата, когато усещаш обединяване за една обща идея. Ние имаме общи цели, общи полезности, обща идея. Задачата ни идващите 3 месеца е да върнем вярата ”, рече още той.

Петков разяснява, че самостоятелните борби не могат да стигнат до добър резултат.

„ Вече сме 6 партии дружно. Но виждам дълга редица от цивилен организации, които мога да се причислят към нас за идващите избори. Например „ Правосъдие за всеки ”, „ Спаси София ”, екипът „ За София ”, има групи в Стара Загора, в Пловдив ”, сподели Петков.

„ Всичките имат жадност за смяна на средата, в която живеем. Осъзнаваме, че казусът е еднакъв - задкулисието, корупцията, неналичието на правораздаване. Докато не разчистим тези базови проблеми, разликите ни са дребнотемие ”, разяснява той.

Петков изясни, че даже и да не се намерят места в листите за парламентарните избори, Политическа партия търсели хора, които да поемат борбата за локалната власт.

„ Голямата борба са локалните избори. Там имаме потребност от 20 000 индивида, общински съветници, свестни хора ни трябват ”, регистрира Петков.

 „ Не единствено, че ще бъдем първа политическа мощ, в това съм сигурен, само че ние ще имаме голямо болшинство. Вярвам, че в идващия парламент, освен ще сме първа политическа мощ, а ще наложим разпоредбите и бъдещият стандарт на държавно управление изцяло да зависи от нас ”, продължи съпредседателят на Политическа партия.

„ Съединението прави силата - би трябвало да стартира отвън тази постройка, с цел да сме мощни след това вътре ”, допълни той.

Петков удостовери, че с Демократична България ще се явят с общ претендент на локалните избори в София. Очаква и „ Спаси София ” да е с тях.

Относно обвиняванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че от Политическа партия са спечелили доста пари от войната в Украйна, Петков сподели:

„ Моята неточност е, че влязохме в пояснителен режим. Спирам да се занимавам с неговите „ борисовки ”. ”

Относно гласуването на механизма за следствие на основния прокурор, Петков сподели:

„ Това е следващия спектакъл на ГЕРБ. Ако желаят основния прокурор да бъде разследван, има няколко дни да бъде импортиран законопроект на второ четене. Целият номер беше - от 4 месеца, в последния миг да се опитат да го минат на първо четене, само че да не могат да го минат на второ. ”

Относно референдума за президентска република Петков съобщи, че това е “измислен референдум ".

„ Слави Трифонов след грешките, които направи, няма потребност дори да го разясня. Не мисля, че някой към този момент има вяра на този човек ”, рече някогашният министър председател.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР