В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще

...
В следващия парламент ние ще бъдем политическа сила, която ще
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: В следващия парламент ние ще получим мандат

В идващия парламент ние ще бъдем политическа мощ, която ще получи мандат за сформиране на държавно управление. Ще покажем по какъв начин се води разговор, по какъв начин се сформира държавно управление и по какъв начин се предлага на всички сътрудници да го поддържат. Това съобщи в " Денят стартира " с Георги Любенов по Българска национална телевизия съпредседателят на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов.

Според него, в този парламент " ИТН " са имали опция за сформиране на държавно управление, само че " останах с усещане, че не желаят ", до момента в който Българска социалистическа партия са посочили, че не могат да сформират държавно управление.

Три години бяха нужни след рухването на Тодор Живков, с цел да могат демократичните сили да заемат позиции, в този момент желаете три месеца след рухването на охранителя на Тодор Живков всичко да се промени! Обществото се бори за смяна и Народното събрание е еманация на тази битка. Не знам за какво толкоз тежки думи за Народното събрание, ами той е накълцан. Изисква се време разговорът да стане по-настъпателен, за жалост минаваме през този стадий от време, счита ген. Атанасов.

Според него, Христо Иванов е човек, който има качества да бъде номиниран като предложение за идващ министър-председател на България.

30 години на практика в Народното събрание постоянно имаше един огромен. Сега минаваме в ново положение - в което няма огромен, има междинни партии. Социологията ясно демонстрира тази наклонност, това съобщи от своя страна другият съпредседател на " Демократична България " Христо Иванов.

Това значи напълно друго политическо държание и това е същинското излизане от тази ера на свъхцентрализация, която раждаше корупцията. Затова аз мисля, че колкото и да наподобяват тези месеци безредни, в действителност под този безпорядък се крие един доста положителен тренд, който значи, че ние като общество и политици би трябвало да се научим да водим разговор, да се научим да следваме ясни цели, да ги постановяваме да ги договаряме като такива и " Демократична България " демонстрира това.
Ние демонстрираме доста ясна поредност, диалогичност, дарба да си отстояваме идеите, изясни Иванов.

Той разяснява и възможната поява на нов политически план на сегашните служебни министри Асен Василев и Кирил Петков.

Ние нямаме никакви аргументи нито да се опасяваме, нито да подхождаме сериозно. Кирил, Асен и техният екип са хора, които са наши съидейници, ние работим с тях в една посока, поддържаме ги и в полза на истината, чакаме единствено надграждане. В момента, в който стане ясно, че те излизат на политическия терен, ние ще стартираме и този диалог с тях, по тази причина да намерим онази формула, която да откри оптимално консолидиране, надграждане и с упоритостта за това да трансформираме България въз основата на едно несъмнено болшинство.

Ген. Атанас Атанасов разяснява въпроса дали зад подобен бъдеш политически план би могло да стои фигурата на президента Румен Радев.

Тези хора демонстрираха за това малко време, в което са служебни министри, че имат личен почерк и държание, ние сме единомишленици. Това са образовани, възпитани хора, през вчерашния ден си говорихме в Народното събрание с финансовия министър - гледаме в една посока, изясни ген. Атанасов.

Започва политическото време на диалози в политическия живот, безапелационен беше още веднъж Иванов.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР