В следващите три дни София е домакин на най-голямото и

В следващите три дни София е домакин на най-голямото и ...

Медийни лидери от над 100 държави решава бъдещето на новините.

В следващите три дни София е домакин на най-голямото и престижно международно медийно събитие - Шестия Световен Конгрес на информационните агенции. Форумът събира в НДК представители на над 100 информационни агенции от цялото земно кълбо. Конгресът на медийните експерти е под надслов „Бъдещето на новините“.
От 13 до 15 юни форумът ще събере в страната ни медийни лидери от над 100 държави, водещи журналисти от 5-те континента и знакови имена от социалните мрежи
Дискусиите са за бъдещето на новините. Организатори са  Българската телеграфна агенция и Световният съвет на информационните агенции.

 

Пред БТА Клайв Маршал - президент на Световния съвет на информационните агенции и изпълнителен директор на Прес Асосиейшън груп споделя какви са очакванията му за работата на Шестия световен конгрес на информационните агенции:

 

„Очаквам да подновя приятелства и контакти с много приятели от различни информационни агенции от целия свят. И след това да чуя как посрещат предизвикателствата пред тях, и какво можем да научим от тях и те - от нас. Очаквам да имаме много добри дни на обмен на информация и наистина да обсъдим нашите дейности. Главните теми на конгреса ще бъдат изкуственият интелект, новите източници на новини, структурите на собственост. Това ще са три от водещите теми, за които ще говорим. Оптимист съм за бъдещето на новините и информационните агенции. Те обаче трябва да се съсредоточат върху нуждите на своите клиенти и да бъдат управлявани много добре, да бъдат много ефективни и да бъдат безпристрастни, по мое мнение. И ако ние можем да осигурим това, и с доверието, което идва с него, тогава ще можем да се конкурираме с фалшивите новини и да бъдем, да се надяваме, успешен бизнес в дългосрочен план.“

 

 

 

 

Източник: frognews.bg