В следващите седмици ЕС ще изготви общи правила за действието

...
В следващите седмици ЕС ще изготви общи правила за действието
Коментари Харесай

ЕС ще изготви общи правила за действие на миграционните центрове

В идващите седмици Европейски Съюз ще изготви общи правила за действието на европейските закрити миграционни центрове, заяви представител на Европейската комисия.

Предвижда се разпоредбите да регистрират нуждата страните, в които центровете са ситуирани, да бъдат подкрепени. Говорителят назова закритите центрове, от които мигрантите не могат да излизат, "контролирани ".

Европейска комисия чака спомагателен прогрес по този въпрос да бъде реализиран от Европейския съвет през октомври. Предвижда се в закритите центрове мигрантите да изчакват решенията по молбите им за леговище и тези от тях, които не получат протекция, да бъдат връщани там, откъдето са пристигнали.

В отговор на въпрос представителят означи, че нито един европейски транспортен съд, разкрил мигранти в Средиземно море, не връща хората в Либия, тъй като за Европейски Съюз това не е сигурна страна.

Всички в Европейски Съюз имат воля да напреднат допустимо най-бързо в очертаването на общоевропейски решения, тъй като решенията "в крачка " не са устойчиви в дълготраен проект, разясни представителят.

Той добави, че договарянията с страни отвън Европейски Съюз за разкриването на центрове за мигранти не престават и евентуално ще лишават повече време.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР