В следващите редове накратко ще ви представим трима от най-прогресиращите

...
В следващите редове накратко ще ви представим трима от най-прогресиращите
Коментари Харесай

Трима футболисти, които могат да предизвикат трансферни битки между грандовете

В идващите редове в резюме ще ви представим трима от най-прогресиращите футболисти напоследък. Двама от тях провокират още по-сериозен интерес, поради нежната си възраст, само че третият не стопира да се развива, макар че към този момент е измежду по-опитните на терена. Това, което ги сплотява, са превъзходните им умения и упованията на експертите за прехвърляния в още по-големи клубове в най-близко бъдеще.

Хусем Ауар - Лион

Още един ослепителен образец за преливащата от гении академия на " хлапетата ". Ауар се причислява към клуба едвам на 11 години, а през предишния сезон направи дебюта си в първия тим. През актуалната акция продължава да впечатлява с изявите си.

Той е поливалентен полузащитник с отлична техника. През този сезон Ауар към този момент игра на няколко разнообразни позиции. Еднакво добре се усеща, както в ролята на плеймейкър от задна позиция в центъра на халфовата линия, по този начин и на левия фланг. Макар и да не е от най-бързите, той употребява стахотния си дрибъл, с цел да преодолява противници и да се врязва към централната зона.

Има взор над играта, посредством който може да " отваря " защитните постройки на съперниците. Пример намираме при триумфа на Лион с 5:0 в дербито със Сент Етиен. С 30-метрово подаване изведе крайния бранител Кени Тете на отлична позиция, а той асистира за гола на Мариано Диас.

Освен да изостря офанзивите, Ауар знае и по какъв начин да бележи самичък. Стори го два пъти против Амиен през миналия уикенд, показвайки самообладание, което имат малко на брой 19-годишни младежи. Именно той обезпечи триумфа с 2:1.

@HoussemAouar scored twice yesterday! pic.twitter.com/HCFa9FGnea
— OL English (@OL_English) 11 декември 2017 година След като дебютира в титулярния състав за този сезон през септември, отбелязвайки при 3:3 против Дижон, Ауар се трансформира в главен футболист, на който Бруно Женезио разчита непрекъснато. Халфът към този момент има 4 гола и 3 асистенции за акцията. Потенциалът, качествата и развиването му бързо притеглят вниманието на европейските грандове. Според слуховете, Ливърпул и Арсенал наблюдават от близко младежкия национал на Франция. За да го привлекат обаче ще би трябвало да водят борба с Барселона, чийто скаути са в напреднална фаза на изследването си. Не е изключено каталунците да виждат в лицето на Хусем Ауар дълготрайно решение за полузащитната си линия, а даже и като проект " Б " на Филипе Кутиньо, в случай че прехвърлянето на бразилеца не бъде сбъднат.

Дженк Тосун - Бешикташ

Роден в Германия турски национал, Тосун започва кариерата си в Айнтрахт (Франкфурт), продължавайки с ползовтворен престой в Газиантепспор. Именно изявите в турския отбор му обезпечават трансфер в гранда Бешикташ през 2014 година. Чрез неговите голове " суперорлите " завоюваха две следващи трофеи.

Мощен, пряк нападател, огромният набор от умения разрешава на Тосун да бъде употребен в разнообразни тактически схеми. Уверен е с топка в крайници, без значение дали дриблира против бранителите или е с тил към вратата. Знае точния миг, в който да връхлети в наказателното поле.

Може да бележи голове от всевъзможен вид - употребявайки силата си във въздуха или показвайки инстинкта си на голмайстор в непосредствена непосредственост до вратата. Често може да го видите да се връща в центъра, помагайки при построяването на офанзивите, и незабавно по-късно да спринтира към наказателното поле. Именно непрекъснатото му придвижване нарушава позиционирането на бранителите, осигурявайки пространства за съотборниците му в нахлуване. И още един бонус - специалист е в осъществяването на дузпи.

След неубедителни първи две години в Бешикташ, през предишния сезон Тосун избухна с 20 гола и 5 аситенции в 33 турнирни срещи. Формата му сега също е много добра - 11 попадения във всички шампионати. Сред тях и прецизен изстрел, посредством който даде звук за триумфа с 3:0 в дербито с Галатасарай, доближил първенците до водача преди зимната пауза.

Изненадващ претендент за 26-годишния нападател, оценен на 20 млн паунда, е Кристъл Палас. Офертата на лондончани обаче не би била по никакъв начин изкушаваща, в случай че Челси и Ювентус в действителност имат желание да наддават. В последна сметка трансфер в Евертън, Нюкасъл или Валенсия наподобява най-реалистичен, макар че Бешикташ ще се опита непременно да задържи една от звездите си до 1/8-финалния конфликт от Шампионската лига против Байерн през февруари.

Дони фан де Беек - Аякс

Дебютира за Аякс още през 2015 година и се появи като запаса във финала на Лига Европа през предишния сезон. Впечатлява с головете, които бележи, макар позицията в центъра на полузащитата. Футболист, какъвто мнозина треньори биха желали в състава си.

Усърдието на Фан де Беек в отбрана и атакуващите му инстинкти го трансфораха в основен футболист за гранда от Амстердам. Най-ярко се вижда приноса му в нахлуване с пет гола в последните 4 срещи. Работата му при лишаване на топката обаче е измежду главните фактори за пускане на рискови офанзиви от дълбочина в личната половина.

Отличният надзор на 20-годишния халф му разрешава да получава топката на скорост и да " влачи " бранители със себе си, правейки място на съотборниците си към наказателното поле. Има нужния взор и за прецизни подавания към двата фланга, както и към централните нападатели. А късните му включвания в наказателното поле от втора позиция припомнят за играта на легендата Пол Скоулс в Манчестър Юнайтед.

След като през предишния сезон не означи нито един път в 29 мача, в този момент Дони фан де Беек се радва на надалеч по-резултатни изяви. Има осем гола във всички шампионати, в това число и хеттрик за 8:0 над НАК Бреда. Полузащитникът е един от поелите спомагателна отговорност след напускането на треньора Петер Бос и основни играчи като Дейви Клаасен през лятото. И извършва ролята си чудесно, вкарвайки попадение и при триумфа с 3:0 в дербито против ПСВ Айндховен, доближил Аякс на седем точки от първото място.

Възможно е Тотнъм и Манчестър Юнайтед да опитат привличане на Фан де Беек още през януари. Счита се, че Байерн и Барселона също имат интерес към халфа, който дебютира за холандския народен тим през ноември. Напълно действително е да станем очевидци на трансферна война за подписа му през идващото лято.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР