В следващите от 5 до 10 години около 50% от

...
В следващите от 5 до 10 години около 50% от
Коментари Харесай

50% от служителите на Facebook вече ще работят дистанционно

В идващите от 5 до 10 години към 50% от чиновниците на Фейсбук може да работят изцяло отдалечено. Това предвижда основният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг, съобщи CNBC.

Корпорацията възнамерява да направи някои от позициите напълно отдалечени за актуалните и новоназначените служащи. Тези, които след това решат да се реалокират на друга локация обаче, ще би трябвало да уведомят управлението до 1 януари 2021 година, с цел да може възнаграждението да бъде поправени по отношение на местоположението, което по думите на Зукърбърг е належащо за счетоводството и локалните налози. „ Ще има съществени последици за хората, които не са почтени с това “, разяснява той.

Според него този метод ще обезпечи по-голямо многообразие измежду хората в компанията и ще подкрепи стопанската система на доста страни по света.

Заради пандемията от ковид сега 95% от чиновниците работят отвън офисите, а вътрешно изследване е открило, че половината от тях се усещат продуктивни, до момента в който работят от у дома. 40% от тях са заинтригувани от опцията да работят отдалечено на цялостен работен ден, като това би ги стимулирало да се реалокират в различен град.

На този декор Фейсбук стартира поредност от принадлежности, които улесняват работата в изключителната конюнктура, в това число и Messenger Rooms за безвъзмездни видео конференции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР