В следващите няколко години предстои сериозна подмяна на ВиК мрежи

...
В следващите няколко години предстои сериозна подмяна на ВиК мрежи
Коментари Харесай

"Джи пи груп", ГБС и "Райкомерс" се състезават във ВиК търг за 43 млн. лв.

В идващите няколко години следва сериозна замяна на ВиК мрежи в градовете със средства по оперативна стратегия " Околна среда ".

© Цветелина Белутова След като в първия месец на изключителното състояние ВиК операторите оповестиха поръчки за строителство на ВиК инфраструктура за над 400 млн. лева, през май наклонността продължава с търгове за нови 45 млн. лева

Всички поръчки се финансират по оперативна стратегия " Околна среда " (ОПОС), като по някои от тях към този момент има събрани предложения. Такъв е казусът с процедурата на " ВиК Силистра " за общо 43 млн. лева без Данък добавена стойност, в границите на която ще се извърши реорганизация и доизграждане на ВиК мрежи в регионалния град, както и селата Айдемир и Калипетрово. За нея предложения са подали някои от огромните строителни компании като " Джи пи груп ", ГБС и " Райкомерс конструкшън ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Офертите в Силистра

Според документа, който " Капитал " получи, общо седем обединявания са взели участие за трите обособени позиции на оповестената при започване на март поръчка. " Райкомерс Конструкшън ", тяхното проектантско студио " Ар Си Дизайн " и " Биад С " са подали оферта за всички позиции. " Райкомерс " е позната във ВиК строителството, неотдавна завоюва търг на ВиК-Смолян за 31 млн. лева без Данък добавена стойност. " Биад С " пък е компанията на някогашния началник на пътната организация Светослав Глосов, която в този момент публично е благосъстоятелност на сина и щерка му.

Обединение на компании от групата на ГБС също са подали в търга за всички позиции. В тази сфера ГБС завоюва търг в Тутракан за 25 млн. лева, както и за пречиствателна станция в Пловдив за 70 млн. лева, като заявеният подизпълнител е компания, обвързвана с Румен Гайтански - Вълка. В поръчката на " ВиК Силистра " въпросната компания - " Кристална вода " е конкуренция на ГБС в надпреварата за втората и третата позиция дружно с " Инженерик " и " Аквапартньор ".

С цялостен паке предложения са и обединявания сред " Интерпром " и " Аква Екопроект Системс ", и сред " Актуал Груп " и " Растер Юг ".

" Джи пи груп " пък взе участие единствено за третата позиция за 17.2 млн. лева дружно с " ВиК Инфраструктурно планиране ".
" Елит Строителна компания ", " УСМ Промстрой ", " Гео-Кри ", " Уотър Дизайн ", " Стройинвестконсулт София " вземат участие дружно единствено в първата позиция, която е и на най-ниска стойност - 7.28 млн. лева без Данък добавена стойност.

Новите ВиК планове

В началото на май " ВиК Бургас " е оповестило втората си поръчка по ОПОС. Дружеството е оповестило поръчка за съвсем 15 млн. лева без Данък добавена стойност за реконструкцията на ВиК мрежата на централна градска елементи, кварталите " Акациите ", " Победа ", " Изгрев " и " Зорница ". От сумата са планувани 12.4 млн. лева за водопроводна мрежа, а останалите - за канализация. Срокът за подаване на предложения е 30 юни.

" ВиК Пловдив " е оповестило поръчка за създаване и ремонт на канализационна мрежа в Хисаря за 4.4 млн. лева
Освен това има търгове надлежно за 3.35 млн. лева за реорганизация на довеждащи водопроводи от помпена станция " Север " до бул. " България " и за 3.33 млн. лева за реорганизация на довеждащ тръбопровод от помпена станция " Юг " до ул. " Царевец ".

" ВиК Стара Загора " пък е оповестило търг за 6 млн. лева за реорганизация на ВиК мрежата в Чирпан, като срокът за предложения е 17 юни. Дружеството също има поръчка и за град Казанлък. Прогнозната стойност на поръчката е 8 млн. лева, а срокът за предложения е 30 юни.

Tърг е оповестило и " ВиК Видин " за 5.78 млн. лева, като срокът за подаване на предложения е 16 юни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР