В следващите дни в България ще нахлува студен въздух и

...
В следващите дни в България ще нахлува студен въздух и
Коментари Харесай

Прогноза за времето за седмиците на Коледа и Нова година

В идващите дни в България ще нахлува леден въздух и това ще помогне да се разсейват мъглите. През седмицата на Коледа се чакат напълно слаби превалявания от дъжд и сняг, в планините – от сняг. А малко преди Коледа ще стартира стопляне, което ще върне мъглите. Такава прогноза направи пред Българска национална телевизия синоптикът Анастасия Стойчева.
" Категорично можем да кажем, че за Коледа превалявания няма да има и температурите ще са по-високи от нормалното. И в планините ще бъде слънчево – ще бъде доста прелестно за разходка там ", разяснява Стойчева. Наистина ни чака топла Коледа, увери тя, като предвижда съвсем есенни температури. Минималните ще са сред 0 и 5 градуса, оптималните - сред 5 и 10 градуса.
Между Коледа и Нова година има по-голяма възможност за превалявания, като към Нова година се чака захлаждане. Минималните ще са сред минус 5 градуса и 0 градуса, оптималните - сред 0 и 5 градуса.
По основни превалявания чакаме за Нова година – най-вероятно в северозападната част на България и в Родопите ще има сняг, до момента в който по Черноморието и югоизточната част се чака дъжд. Досега през есента и началото на зимата сме надхвърлили над 50% от чаканите за цялата зима превалявания.
" В нашата страна като цяло повече сняг вали през втората половина на зимата ", уточни Стойчева.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР