В следващите дни трябва да стане ясен отговорът на въпроса

...
В следващите дни трябва да стане ясен отговорът на въпроса
Коментари Харесай

Ако едно дете се зарази с COVID-19 - цялата градина затваря

В идващите дни би трябвало да стане явен отговорът на въпроса по кое време действително ще отворят ясли и детски градини и за какъв брой деца ще има място в тях. От обява на шефа на 119 учебно заведение в София станаха ясни част от разпоредбите, по които евентуално ще се случи това.

Не всички учители ще бъдат тествани авансово за ковид. Вероятно ще има нещо като тестова група, направена от здравното министерство.

Децата пък ще бъдат одобрявани без медицински проучвания, макар че не са били на градина повече от 2 месеца.

Причината е, че противоположното би довело до опашки пред кабинети и лаборатории и риск от заразяване. Очаква се родителите да са задоволително съзнателни и да водят единствено здрави деца в групите.

Ако се одобри, че ще има по 12 деца в група, а искащите са повече, тогава е допустимо градината да се посещава на смени - да вземем за пример седмица едните, седмица другите. Нагласата на просветителното министерство е децата да бъдат по 14 в група.

Над 9000 деца са признати на първо класиране в детските градини и ясли в София

Вероятно утринният филтър ще остане без смяна, като се връщат единствено деца с забележими признаци на неразположение, съобщи Нова телевизия.

В случай на установено заразяване, под карантина ще бъде цялата градина. Тогава в карантина ще би трябвало да бъде подложен и целият личен състав, а прекомерно допустимо - и родители на децата.

Но всичко това е предварителна информация и се базира на диалози на шефове с просветителното министерство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР