В следващите дни обширен атлантически циклон е на път да

...
В следващите дни обширен атлантически циклон е на път да
Коментари Харесай

Предстои период с валежи от дъжд и сняг

В идващите дни просторен атлантически циклон е на път да върне зимата в огромна част от Европа с превалявания от дъжд по целия континент и изобилен сняг по планините, осведоми Нова тв. На Югоизток ще се оформи област с ниско налягане, която ще донесе превалявания и по нашите географски ширини.
В часовете до обяд неделята в България ще е мъглива в ниските региони. В Североизточна България ниската облачност ще се задържи относително по-дълго с вероятни слаби ръмежи. Над останалите региони денят ще е безоблачен, следобяд с температури сред 8 и 13-14 градуса.
След краткотрайно прекъсване, в четвъртък по здрач, през нощта и в петък още веднъж ще вали, само че на по-малко места. Сняг ще падне в планините и някои предпланински масиви на Западна и Централна България.
По време на преваляванията не се чакат внезапни температурни аномалии. Дневните показания на термометрите към средата на седмицата ще се движат сред 3 и 8-9 градуса. Ще застудее по-осезаемо към времето за обичайните сурвакарски традиции на 13 и 14 януари в Пернишко и Кюстендилско, когато в часовете на разсъмване температурите ще паднат до минус 6 – минус 7 градуса.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР