В следващите четири години учителските заплати постепенно ще нарастват. Това

...
В следващите четири години учителските заплати постепенно ще нарастват. Това
Коментари Харесай

Вълчев: През 2021 г. средната учителска заплата ще достигне 130% от средната за страната


В идващите четири години учителските заплати последователно ще нарастват. Това съобщи в Казанлък министърът на образованието Красимир Вълчев, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

Вълчев участва на формалното разкриване на новия Национален център по природо-математически науки към Математическата гимназия в града. Част от него се срути през 2015 година при ремонтни действия, а постройката бе възобновена със средства, отпуснати от държавното управление и донори.

„ Да, действителни са, в случай че имаме опцията да осъществим уговорката за двойно нарастване на възнагражденията за четири годишен интервал и 2021 година междинната учителска заплата ще доближи даже 130% от междинната за страната, която предвиждаме, че ще се усили в това време също и то доста. Тъй като това е наклонността от последните години за увеличение на междинната заплата за страната ”, акцентира Вълчев.

Това, което може да кажем е, че с 15%-то нарастване, което вършим в този момент от 1 септември, за първи път от десетилетие междинната учителска заплата ще надвишава междинната заплата за страната, съобщи още Вълчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР