В следващите четири години, делът на извършваната от работи дейност

...
В следващите четири години, делът на извършваната от работи дейност
Коментари Харесай

До 2024 година, повече от половината работни места ще се заемат от роботи

В идващите четири години, делът на осъществяваната от работи активност ще нарасне от 29% до 42%, а през 2024 година тази цифра ще се усили до 62%. Това се показва в проучване на Световния стопански конгрес.

В хода на проучванията, учените са интервюирали ръководителите на най-големите корпорации и са пресметнали какъв брой работни места ще бъдат автоматизирани в границите на идващите шест години.



При това, откривателите означават, че технологиите ще основат 133 милиона нови работни места за разлика от 75 милиона, които ще се заемат от самите роботи. Голяма част от тях ще са за инженери и разработчици.



Най-често роботите ще бъдат употребявани в областта на продажбите и услугите за поддръжка, само че за в бъдеще те ще заемат места, които преди този момент са били считани за „ чисто човешки “: да вземем за пример, машините ще могат да извършват работа, обвързвана с вземането на решения в областта на ръководството и координацията на планове.



Очакваният растеж на работните места доста ще промени тяхното качество, формат и продължителност. Всъщност, фирмите възнамеряват да разширят потреблението на реализатори, извършващи профилирана работа, привличане на служащи с по-гъвкави ограничения, потребление на отдалечен личен състав и смяна местоположението на своите организации.



От служащите ще се изискват нови умения, защото разделянето на труда сред хора и машини ще продължава да се развива. Анкетираните компании оповестяват, че през днешния ден, 71% от общите настоящи работни часове се извършват от хора, а 29% от машини. До 2022 година се чака, че този междинен индикатор ще се промени и ще възлиза на 58% за работните часове, изпълнявани от хората и 42% – от машините../kaldata.com

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР