В следващите часове след обяд и привечер валежите ще обхванат

...
В следващите часове след обяд и привечер валежите ще обхванат
Коментари Харесай

Снегът идва в София следобед

В идващите часове след обяд и по здрач преваляванията ще обзет цялата страна и ще се усилват. На места количествата им ще превишат 50 литра на квадратен метър.

Температурите сега са от 2 до 5 градуса по високите полета, 3 градуса в Бояна и Горна Баня, към 9, 12 в централната и западна част на Дунавската низина, до 15, 18 по Черноморието.

Циклонът, който предизвиква тази комплицирана конюнктура и в действителност е отговорен за захлаждането и неприятното време, минава през страната ни и се движи на изток.
В тила си той е захранван от релативно студено ядро въздушна маса във височина, която в следобедните часове и по здрач ще се настани за малко над страната ни.
Преносът е от североизток, а на следващия ден ще се смени със северозападен и това ще докара до начало на покачване на температурите.

Преваляванията ще продължат, като по-късно след обяд и по здрач дъждът ще минава в сняг и в Софийско .
В града трайна снежна завивка няма да се образува, само че в близките обитаеми места, ситуирани на малко по-голяма надморска височина, е евентуално да се задържи краткотрайна снежна завивка.
Дневните температури в по-голямата част от страната ще бъдат по-ниски от тези при започване на денонощието, това е по този начин нареченият "обратен ход на температурата ", поради нахлуването на по-студения въздух.

След обяд в Софийско температурите ще останат от 2 до 5 градуса, а по здрач ще се намалят с 2-3 градуса.
В останалата част от страната, температурите ще бъдат от 8, 9 на северозапад до 15, 17 градуса в крайните югоизточни региони.

През нощта валежите от северозапад и югозапад ще стопират, само че на изток и в централните елементи преваляванията щепродължат до ранна заран и на следващия ден преди обед.
Последно ще спре да вали в крайните североизточни региони на следващия ден.

Студът е за малко у нас.


Още на следващия ден студеното ядро ще се размива и изнася на изток.
Облачността ще бъде променлива, а температурите - от към 9, 10 по високите полета, до 15, 16 в северозападните и крайни южни региони.
Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър.

От понеделник ще се откри по-меко време, с повишаващи се температури и съвсем без превалявания. Сутрин към водните басейни и в котловините са вероятни краткотрайни мъгли.
Към средата на седмицата времето ще се върне към нормалните есенни рамки: хладни и студени утрини, само че относително топло след обяд, с температури към и малк о над 20 градуса.

>>>>>Актуалните прогнози следете тук.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР