„В следващите 8 години над 40 процента от българските учители

...
„В следващите 8 години над 40 процента от българските учители
Коментари Харесай

40% от учителите се пенсионират до 8 години

„ В идващите 8 години над 40 % от българските учители следва да излязат в пенсионна възраст и това ще докара до един сериозен недостиг ". Това сподели в изявление за предаването „ Неделя 150 " по БНР зам.-министърът на образованието Деница Сачева.

„ Необходимо е да притеглим повече младежи към специалността на учителя и да се обърнем към учениците, които в този момент са на 15-16 години и да им кажем, че специалността на учителя следва да бъде доста по-добре платена, с доста по-добри условия на труд в границите на идващите няколко години и е специалност, която ще има огромно търсене ", добави тя.

Сачева изясни, че на среща с наставнически организации се е стигнало до консенсус, че видеонаблюдението в учебните заведения и класните стаи може да бъде и доста рисково за децата.

"По отношение на видеонаблюдението по-голямата част от участниците се сплотиха към това, че сходен вид мярка освен че не би била решение, а би била отваряне на „ кутията на Пандора ". Агресията и насилието, за жалост, е феномен, който надалеч не е единствено в просветителната система. За страдание, ние всекидневно сме очевидци на принуждение и експанзия даже в нормалните си човешки връзки ", разяснява тя.

Зам.-министър Сачева посочи още, че Министерството на образованието и науката работи в посока на подобряването на работната среда на учителите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР