В следващите 8 години на над 40% от учителите им

...
В следващите 8 години на над 40% от учителите им
Коментари Харесай

Преглед на печата

" В идващите 8 години на над 40% от учителите им следва да излязат в пенсия. Това оповестява зам.-министърът на образованието Деница Сачева в изявление за БНР, представено от вестник " Стандарт ". По думите на Сачева, в случай че се вкара видеонаблюдение в детските градини и учебните заведения, ще се отвори " кутията на Пандора ", показва всекидневникът.

Вестник " Земя " също разгласява акценти от изявлението на Сачева пред БНР като показва, че съгласно зам.-образователния министър, с цел да се преодолее дефицита на педагози, е нужно да бъдат привлечени още младежи в специалността. Един от методите, по които може да стане това, е учителската специалност да бъде рекламирана измежду учениците, които в този момент са на 15-16 години, прецизира изданието.

При систематични нарушавания на възбраната за пушене заведения ще бъдат затваряни, написа в заглавие на първата си страница вестник " Сега ". Изданието разяснява, че Здравното министерство е узряло за предложенията на неправителствения бранш да се постановат по-драстични наказания при нарушение на възбраните за тютюнопушене на закрити публични места.
Всекидневникът добавя, че с готвения законопроект ще се забрани и използването на наргилета. В момента е позволено да се пуши наргиле в закрити публични пространства, няма ограничавания и за възраст и те се оферират даже и на деца. Здравното министерство разгласи, че ще вземе ограничения, още в края на лятото, само че към момента няма импортирани оферти, добавя вестник " Сега ".

Спроед план на нова разпоредба центърът на София ще бъде в 4 цвята, оповестява на първата си страница вестник " 24 часа ". Изданието изяснява, че тентите и чадърите в центъра на столицата ще може да са в перленобяло, рубиненочервено, перленоопалово и антрацитносиво. Това плануват специфични методически инструкции за визията на летните градини, част от нова разпоредба за рекламата и преместваемите обекти, която, по информация на " 24 часа ", ще бъде импортирана в Столичния общински съвет до края на месеца.

" Чешки, румънски и полски служители на реда ще бъдат командировани да охраняват българското Черноморие това лято, осведоми вестник " Труд ". Румънските униформени ще оказват помощ на сънародниците си в Несебър, полските - в Бургас, а чешките - в Приморско. Изданието добавя, че първите туристи в Слънчев бряг се чакат още през април месец. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР