В следващите 6 месеца правителствената болница Лозенец ще бъде преструктурирана

...
В следващите 6 месеца правителствената болница Лозенец ще бъде преструктурирана
Коментари Харесай

Преструктурират правителствената болница Лозенец

В идващите 6 месеца държавната болница " Лозенец " ще бъде преструктурирана в Национална многопрофилна детска болница. Това разгласи по време на парламентарния надзор министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.


Детски клиники от към десетина разнообразни лечебни заведения в столицата ще бъдат събрани в новото педиатрично заведение. Създаден е незабавен проект за деяние, експертни групи стартират работа още от понеделник, с цел да се изяснят всички аспекти от преструктурирането. Целта на новата болница е да се обезпечи сложно обслужване на децата на едно място, да се подсигурява най-хубава здравна грижа, да се подтиква специализацията на младите лекари в региона на педиатрията.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Важно е да подчертая, че имам цялостната политическа поддръжка от държавното управление, като по този метод ръководещите се отхвърлят от една своя привилегия в името на здравето на българските деца.
Министър Ананиев счита, че новата детска болница не би трябвало да бъде комерсиално сдружение.
Кирил Ананиев - министър на опазването на здравето: Но това не значи, че тази болница няма да има контракт със Здравната каса и ще работи по тези пътеки, които финансира касата. Отделно страната ще има своя инструмент да подкрепя болничното заведение при реализиране на избрани национални цели за децата.
Идеята за създаване на детска болница срещна поддръжката и на опозицията, въпреки че Георги Михайлов изрази подозрение, че този упорит проект ще бъде изпълнен за 6 месеца.
Георги Михайлов - народен представител от " Българска социалистическа партия за България ": Вие ще получите цялостното подпомагане на Народно събрание, това е най-малкото, което ние можем да създадем за нашите деца, само че фактически тази задача би трябвало да бъде решена, тъй като от нея се нуждаят както българските майки и деца, по този начин и цялата нация.
България е единствената европейска страна, която няма профилирана държавна детска болница.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР