В следващите 3 дни ще се проведат състезанията от Световната

...
В следващите 3 дни ще се проведат състезанията от Световната
Коментари Харесай

Военни помагат в подготовката за Световната купа по ски в Банско

В идващите 3 дни ще се проведат надпреварите от Световната купа по ски за мъже в Банско. Военнослужещи от 101-ви алпийски полк от Сухопътните войски вземат участие в подготовката на трасетата. В продължение на повече от 10 дни дружно с специалисти от Българската федерация по ски те подготвяха и обезопасяваха трасетата по пистите " Томба " и " Марк Жирардели ", където на следващия ден стартират стартовете.

Банско

От Алпийския отряд са подготвили пистите като ги разоравали, поливали щедро с вода, а по-късно ги заглаждали с машини. Направили по трасетата над 60 см лед, с цел да има за всички състезатели равни условия.
Майор Здравко Михайлов - шеф на поделение " Подготовка " на 101-ви алпийски полк: Вече върху квалифицираната писта, когато навали нов сняг, наложително би трябвало да се изхвърли, става завличане със ските.
По стръмните писти военните сложили мрежи, рекламни пана, железни структури за създаване на стартовата и финалната зона. По време на надпреварите още веднъж ще са на пистите.

Военнослужещите от алпийския полк би трябвало да имат изключителни умения, като да се придвижват по стръмните скатове на пистите, единствено със ски, без да употребяват щеки. Налага им се и да носят със себе си товари до 50 кг.
Полк. Димитър Кацаров, пълководец на 101-ви алпийски полк от Сухопътни войски: Провеждаме зимни алпийски подготовки за оцеляване в планината.... и несъмнено безрезервната безплатна помощ на БФС, които ни подаряват екипировка и със профилирани инструктори ни оказват помощ.
Участието на военнослужещи от алпийски и планински отряди в подготовката и провеждането на европейски и международни ски надпревари е процедура, наложена в страни като Австрия, Германия, Италия и Швейцария.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР