В следващите 1-2 години България най-вероятно ще започне да изнася

...
В следващите 1-2 години България най-вероятно ще започне да изнася
Коментари Харесай

България може да замести Русия в износа на въглища

В идващите 1-2 години България най-вероятно ще стартира да изнася въглища за страни, които досега внасят от Русия. Това сподели министърът на околната среда и водите Борислав Сандов пред Българска национална телевизия. Той посочи, че това ще стане, в случай че наложените наказания на Русия поради военната ѝ инвазия в Украйна продължат да работят.

Той посочи, че централите в Маришкия басейн отделят най-вече нездравословни излъчвания и това ще се промени с признатия План за възобновяване. Договорите на двете американски частни централи обаче изтичат и в случай че те не минат на различни източници на сила, ще би трябвало да затворят. По думите на Сандов до тогава страната щяла да е основала всички предпоставки за гарантиране на енергийната сигурност. Той добави, че в идващите години ще се мисли и за увеличение на потенциала на помпено-акумулиращите Водноелектрическа централа.

Министърът разяснява и войната в Украйна и дали тя пречи на връзките в ръководещата коалиция.

" Българска социалистическа партия е проевропейска партия, само че има малко по-особено отношение към глобите за Русия и военната помощ за Украйна. Би Било тъпо обаче, в случай че войната докара до разединение на обединението, тъй като това ще значи, че имаме ценностни разлики ", сподели Сандов, като посочи, че има съображение да се приказва за военни закононарушения в Украйна.

Той добави, че България най-вероятно ще кандидатства да е хазаин на срещата на върха за изменението на климата през 2024 г.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР