В следствие на съдебно решение на Върховния административен съд (ВАС)

...
В следствие на съдебно решение на Върховния административен съд (ВАС)
Коментари Харесай

Кой допусна поредния батак на ГКПП Капитан Андреево“?

В разследване на правосъдно решение на Върховния административен съд (ВАС) на Република България, компаниите оператори, които правят просташки услуги на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ бяха позволени да правят отговорностите си по европейски правилник. Ръководството на БАБХ в лицето на Христо Даскалов обаче още веднъж отхвърли да извърши правосъдното решение и не позволи компаниите до рампите за разтоварване, като съзнателно на чиновниците на БАБХ бе подредено да преустановят работа без каквото и да е съображение.

В резултат на това за 48 часа бе прекратена обработката на товари с храни на граничния пункт. Проверка на службите откри следващото престъпление, което бе разпоредено от шефа на Агенцията по храните По случая бяха разпитани и го потвърдиха в качеството на очевидци редица чиновници от всички служби на Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Виждайки, че с отхвърли си да извърши решението на съда, Даскалов е основал транспортна рецесия. В четвъртък вечерта той издаде нова заповед, в която се споделя, че БАБХ поема активността по товарене и разтоварване, с което сътвори още по-голям гаф.

Единственият вид за вменяване на действия на дадена организация е с нормативен акт, а точно гласоподаване в Народното събрание на смяна в закона касаещ дейностите ѝ.

" Абсолютно нелегално и нелегитимно е един шеф на организация със своя заповед да дефинира какви действия ще прави подопечната му организация. Освен това, в европейските регламенти, както и в решението на Върховен административен съд, категорично е посочено, че БАБХ няма право да прави просташки услуги, а в противен случай - това е предпочитана активност на компаниите, представляващи стоките пред организацията ", комвентират адвокати.

Аналогично е ситуацията и при Агенция „ Митници “, където обаче законът се съблюдава и частни компании оператори разтоварват стоките за пред митничарите.

След издаването на въпросната заповед, Христо Даскалов се обръща към Министерство на вътрешните работи и получава подпомагане при осъществяването ѝ. Така въз основа на противозаконната заповед на шефа на БАБХ се получава смешният абсурд, че Министерство на вътрешните работи оказва подпомагане не за, а срещу осъществяването на решение на висшия съд на България.

От няколко часа трафикът през граничния пункт " Капитан Андреево " към този момент е естествен, откакто служебният вътрешен министър Иван Демерджиев посети границата, с цел да инспектира товаро-разтоварната активност. На място има жандармерия поради разногласия сред чиновници на БАБХ и частни сдружения по отношение на това кой би трябвало да реализира контрола върху внасяните артикули, макар правосъдното решение в интерес на частната „ Евролаб “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР