В следствие на поройните дъждове през изминалото лято в община

...
В следствие на поройните дъждове през изминалото лято в община
Коментари Харесай

Община Чепеларе получава финансиране в размер на 590 366 лв.

В разследване на поройните дъждове през миналото лято в община Чепеларе бяха наранени извънредно съществено пътища и подпорни стени, появиха се свлачища и срутища.
Поради тази причина с разпореждане на Министерски съвет от 24.04.2019 година държавното управление утвърди спомагателни разходи/трансфери от запаса за 2019 година за непредвидени и/или неотложни разноски за попречване, преодоляване и превъзмогване на последствията от бедствия в поддръжка на общината.
Одобрените средства са за превантивни действия, възобновяване на разноски за извършени избавителни и неотложни работи при преодоляване на бедствени положения и за възобновяване на инфраструктурни обекти.
На Община Чепеларе са отпуснати средства в общ размер на 590 366 лева като 369 000 лева са отпуснати за пускане на работния план за подпорната стена на пътя, водещ към село Забърдо и Природната забележителност Чудните мостове.
През миналото лято пътят беше затварян на 3 пъти, заради заплаха от срутване на земна маса, по този начин достъпът до селото и естествения феномен беше стеснен. Общата стойност на плана е на стойност 740 000 лева
154 366 лева е сумата нужна за подсилване на пропадналия път, водещ до две села в Общината – Острица и Лилеково. Пътят бе злепоставен при изобилните превалявания през юни месец на миналата 2018 година.
Към момента пътното платно е с ширина колкото една лека кола, прекосяването на пожарна кола до двете села е невероятно, с което се заплашва животът на жителите.
Сумата за спешните действия при изобилния снеговалеж на 26 февруари т.г. възлизат на стойност 67 000 лева Така Община Чепеларе ще може да изплати отговорностите си към екипите, присъединили се в разчистването на снежните преспи и падналите дървета.
В края на предходната година, общината получи средства за вредите от бедствието през лятото на 2018 година в размер на 95 хиляди лева за спешни действия.
Стартирането на зимния сезон на ски-зона Мечи чал бе допустимо с помощта на възобновените средства в размер на над 100 хиляди лева за премахване на вредите върху горски път, преминаващ през туристическата писта на „ Мечи чал “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР