В следствие на обилните дъждове са се образували високи приливни

...
В следствие на обилните дъждове са се образували високи приливни
Коментари Харесай

Бедствие: Полски извор, Тръстиково и Ливада са под вода!

В разследване на изобилните дъждове са се образували високи приливни талази, които са залели пътища и жилищни постройки. Най-сериозно наранени са селата Полски извор, Ливада, Тръстиково и Черни връх.

На тел. 112 са постъпили 77 сигнала за бедстващи хора, които са поискали евакуация. Множество са сигналите за наводнени къщи, улици и дворове.

Екипи на пожарната са на терен, само че заради размера и силата на приливната вълна достъпът до потърпевшите е извънредно сложен. На мястото на бедствието от нощес е регионалният шеф Вълчо Чолаков. Полагат се всички старания хората да бъдат евакуирани, като в избавителните действия са се присъединили и водолази.

Населените места без електричество са Черни връх, Тръстиково, Равнец, Ливада, Желязово, Полски извор.
Изпратени са екипи на EVN, само че заради наводненията те мъчно доближават до местата на повредите.

Община Камено разгласи бедствено състояние поради проливния дъжд, който продължи цяла нощ. Под вода са селата Полски извор, Тръстиково и Ливада. На места водата доближава съвсем метър и е невъзможна интервенция с техника. Има сигнал за удавен човек от с. Полски извор, само че до този миг самоличността му не е открита.

Тежко е ситуацията и в с. Черни връх, където ниските региони също са наводнени.

Пътят към Средец и затворен и не е желателно да тръгвате към селата от Община Камено. Най-тежко остава ситуацията в Полски извор, защото достъпът до селото е стеснен. Табелите на селото са под вода. Подаден е сигнал за жена, която е в неопределеност от няколко часа в с. Черни връх.
Пороят нощес е отнесъл улици и площада в с. Трояново. Скъсан е моста сред селата Константиново и Русокастро. Пътят преди с. Желязово е под вода. Има сигнали за удавени животни в с. Константиново.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР