В следобедните часове в много райони от страната ще има

...
В следобедните часове в много райони от страната ще има
Коментари Харесай

Валежи на запад, горещо на изток

В следобедните часове в доста региони от страната ще има превалявания и гръмотевични стихии. Възможни са и градушки. По-значителни количества се чакат в западната половина на Дунавската низина, където температурите ще бъдат не повече от 26 - 27°. В останалата част от страната и през днешния ден ще остане горещо, с оптимални температури до 33 - 34°, доста прохладно, и с доста висок и екстремален риск от пожари, при които сложни за преодоляване. С предстоящите превалявания и захлаждане, на следващия ден заплахата в по-голямата част от страната внезапно понижава.

През нощта на доста места в западната половина от страната ще продължи да вали, по-интензивно в централните региони на Дунавската низина. В Източна България ще остане прохладно, с сдържан северен вятър. Максималните температури на следващия ден ще бъдат сред 26° и 31°, в София - към 25°. След краткотрайно прекъсване, в следобедните часове в Западна и Централна България още веднъж ще има превалявания, съпроводени от гръмотевици. Възможни са и градушки. По-значителни количества се чакат в западната част на Горнотракийската равнина.

В източните региони и по Черноморието ще се задържи слънчево и по-малко прохладно, с сдържан вятър, с посока към този момент от север-северозапад. Вълнението на морето също ще отслабне и ще бъда към 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 26 - 27°.

И в планините на доста места има гръмотевични стихии и превалявания, основно в следобедните часове и по-интензивни в Рило-Родопската област. Ще духа сдържан вятър с посока от запад-северозапад.

И в петък температурите ще останат в необятни граници, от 24° в западните региони до 33° в източните, където ще се задържи слънчево. В останалата част от страната, основно в часовете към и след обяд, ще има превалявания и гръмотевици. Остават изискванията и за градушки.

През почивните дни захлаждане се чака и в Източна България, а превалявания, краткотрайно интензивни, ще има на доста места в цялата страна.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР