В следобедните часове се засили интензитета на трафика преди първия

...
В следобедните часове се засили интензитета на трафика преди първия
Коментари Харесай

Най-задръстено е на магистралите, КАТ дебне

В следобедните часове се ускори интензитета на трафика преди първия почивен ден от Великденските празници. Това оповестяват от пресцентъра на МВР.

Въпреки натовареното придвижване, няма сериозни сектори и обстановки, прецизират от Пътна полиция – Групово дело " Национална полиция “.

Най-интензивно е придвижването по автомагистралите " Тракия “, " Хемус “ и " Струма “, както и по основните пътища от републиканската пътна мрежа.

Във връзка с въведените ограничавания заради осъществяването на ремонтни действия водачите могат да употребяват и различни направления. На Автомагистрала " Тракия “ в посока Бургас различният маршрут е Подбалканският път I-6, а на Автомагистрала " Хемус “ в посока Монтана и Видин - прохода " Петрохан “ и Искърското дефиле.

От ГДНП са подхванати ограничения за разполагане на спомагателни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на огромните градове, които наблюдават за сигурността на придвижването и недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването заради ремонтни действия и при нужда контролират трафика.

Служителите на Пътна полиция предпочитано реализират надзор над водачите с рисково държание, наблюдават за погрешно изпреварване, неправилни маневри, лишаване на преимущество, шофиране без нужната отдалеченост или основават заплаха за останалите участници в придвижването. Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и от неправоспособни водачи. 

От ГДНП още веднъж припомнят глобата за придвижване в спешната лента - при първо нарушаване тя е в размер на 1000 лв. и 3 месеца отнемане от правоуправление по отношение на лидера.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР