В следобедните часове се засили интензитета на трафика преди първия

...
В следобедните часове се засили интензитета на трафика преди първия
Коментари Харесай

Засилен трафик в последния работен ден преди празниците

В следобедните часове се ускори интензитета на трафика преди първия почивен ден от Великденските празници. Въпреки натовареното придвижване, няма критични  сектори и обстановки, прецизират от Пътна полиция – Групово дело „ Национална полиция “.

Очаквано, най-интензивно е придвижването по автомагистралите  „ Тракия “, „ Хемус “ и „ Струма “ - основните пътища от републиканската пътна мрежа. Във връзка с въведените ограничавания заради осъществяването на ремонтни действия водачите могат да употребяват и различни направления : на Автомагистрала „ Тракия “ в посока Бургас - Подбалканския път I-6, а на Автомагистрала „ Хемус “ в посока Монтана и Видин - прохода „ Петрохан “ и Искърското дефиле.

От ГДНП са подхванати ограничения за разполагане на спомагателни полицейски екипи по най-натоварените трасета и изходите на огромните градове, които наблюдават за сигурността на придвижването и недопускане на автомобилни колони в секторите с въведена краткотрайна организация на придвижването заради ремонтни действия и при нужда контролират трафика.



Служителите на Пътна полиция предпочитано реализират надзор над водачите с рисково  поведение, наблюдават за погрешно изпреварване, неправилни маневри, лишаване на преимущество, шофиране без нужната отдалеченост или основават заплаха за останалите участници в придвижването. Засилен ще е контролът и по повод спазването на скоростните режими, ръководството на МПС след приложимост на алкохол и  от неправоспособни водачи. 

От ГДНП още веднъж припомнят глобата за придвижване в спешната лента - при първо нарушаване тя е в размер на 1000 лв. и 3 месеца отнемане от правоуправление по отношение на лидера.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР