В следобедните часове над Рило-Родопската област, Централна и Западна Стара

...
В следобедните часове над Рило-Родопската област, Централна и Западна Стара
Коментари Харесай

Радвайте Се На Лятното Време, Защото До Края На Тази Седмица Всичко Ще Се Промени! Вижте Какви Изненади Са Ни Подготвили Първите Дни На Май!

В следобедните часове над Рило-Родопската област, Централна и Западна Стара планина и крайните западни региони ще превали и прегърми.

Дневните температури ще са в интервала от 23 до 28 градуса.

Ще духа слаб вятър от изток.

Утре основна смяна на времето няма да настъпи.

Минималните температури ще са от 10 до 15 градуса, а дневните от 23 до 29.

Краткотрайни валежи ще има още веднъж към и над планините на Западна България. Възможно е кратковременно да превали и тук-там в Софийско.

В сряда валежи ще има на по-малко места, най-вече в западната част на старопланинската верика и Рила.

Температурите ще останат без смяна.

В четвъртък и петък остава топло, с температури заран от 10 до 15 и след обяд до 29, 30 градуса.

В следобедните часове краткотрайни валежи ще има единствено над планините на запад.

В събота атмосферата на запад ще се лабилизира и на доста места в югозападната половина на страната ще има гръмотевични стихии, вероятни са и местни градушки.

Минималните температури ще останат високи, от 10 до 16 градуса.

През деня температурите ще бъдат от към 20 в югозападните региони до 27, 28 на изток и по поречието на Дунав, където валежи са малко евентуални и ще има повече слънчеви часове.

На Гергьовден, в неделя, температурите ще се намалят още и ще бъдат от към 17 градуса в местата с мощна купеста облачност на юг и запад до 23, 24 градуса в местата без превалявания.

Дъжд с гръмотевици ще има на повече места в южната половина от страната. Ще се усили и вятърът от изток и с него ще нахлува по-хладен континентален въздух.

Следващата седмица ще стартира с по-ниски минимални температури: от 5 до 10 градуса и дневни стойности от 15, 16 до 21 градуса.

Затопляне на времето и приятни температури, сходни на тези, които имаме сега, съгласно предварителните сюжети на моделите, не могат да се чакат доникъде на месец май.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР