В следобедните часове днес, в отдел ''Киберпрестъпност'' при ГДБОП-МВР е

...
В следобедните часове днес, в отдел ''Киберпрестъпност'' при ГДБОП-МВР е
Коментари Харесай

ГДБОП извършва проверка заради разпространени съобщения с фалшиво съдържание

В следобедните часове през днешния ден, в отдел ''Киберпрестъпност'' при ГДБОП-МВР е получен сигнал за разпращани хиляди СПАМ мейли от името на пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

При осъществената инспекция на място от чиновници на ГДБОП се открива, че в следобедните часове на 13 април хиляди български интернет консуматори са получили подправен мейл, претендиращ да е изпратен от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Фалшивите СПАМ мейли са разпратени, като са употребявани няколко десетки компрометирани пощенски кутии на български компании от български хостинг компании.

Съвместно с няколко хостинг компании, неотложно са подхванати ограничения за прекратяване изпращането на сходни СПАМ мейли.

Министерство на вътрешните работи предизвестява за засилени спам офанзиви

Пощенската кутия и друга цифрова инфраструктура на Министерството на здравеопазването не са компрометирани и СПАМ мейлите не са разпратени оттова.

Работата по определяне на произхода на офанзивата се организира сега от чиновниците на отдел ''Киберпрестъпност'' в подпомагане с хостинг фирмите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР