В слънчевата петъчна сутрин в централен Лондон журналистите търсят А

...
В слънчевата петъчна сутрин в централен Лондон журналистите търсят А
Коментари Харесай

Мистериозни съдебни дела разкриват Бойния клуб на богатите в Лондон

В слънчевата петъчна заран в централен Лондон публицистите търсят А против Б - дело, което ще се гледа в комерсиалния съд на английската столица.

Разкриването на делото би могло да докара до осветление на детайлности за вълнуващ случай на наказания, хипотетична корупция и мини, произвеждащи метал, употребен в батериите на Tesla, написа Bloomberg.

За страдание, А против Б е методът, по който съдилищата пазят правосъдните разногласия в загадка, в случаите когато може да се стигне до арбитраж или има заплаха от приключване на търговски секрети.

 Руските олигарси „ позлатиха
Руските олигарси „ позлатиха " лондонските юристи

Съдебните разногласия сред тях и патентните войни сред корпорации като Apple и Samsung им донесоха облаги от рекордните 4,5 милиарда паунда

А в петък А против Б е изброено 6 пъти в графика на съвещанията в Rolls Building в Лондон, постройка закътана зад надалеч по-красивите и богато украсени Кралски съдилища. През последните дни комерсиалният съд е хазаин на правосъдни борби, в които вземат участие съветски олигарси, магнат в търговията със първични материали, израелски милиардер и наследник на президент на Ангола и то единствено в границите на няколко дни.

Това е потребно увещание, в случай че въобще е нужно такова, че почитаните лондонски съдилища са местата, където най-хубавите юристи пазят делата на супербогатите. Ироничното е, че нищо от това, за което се водят делата, няма никаква връзка с Англия.

Това, което репортерите не откриха, е това, което действително търсеха: юридическата борба сред търговеца на първични материали Glencore и някогашния му сътрудник, израелският милиардер Дан Гертлер.

 Британските управляващи проверяват съветските олигарси
Англия стартира война против съветските олигарси

Активите на богаташите могат да бъдат иззети, в случай че са добити по незаконен метод

Битка за 3 милиарда $

Glencore и Гертлер бяха взаимни притежатели на медни и кобалтови мини в Демократична република Конго, където Гертлер е в другарски връзки с президента Джоузеф Кабила.

През 2016 година американските прокурори оповестиха, че Гертлер е подкупил Кабила (което и двамата отричат), а предходната година милиардерът бе ударен от глобите на Съединени американски щати. Действията на Вашингтон означаваха, че Glencore не може да заплати дължимите на Гертлер финансови средства.

Израелецът стартира дело за 3 милиарда $ против компанията минали и най-много бъдещи заплащания и съумя да обезпечи заледяване на някои от активите на Glencore в ДР Конго. Това постави основната мина на компанията в заплаха и тя бе принудена да заведе дело в Лондон, с цел да се опълчи на заповедта.

Така че лондонските кореспонденти се качиха до правосъдна зала №25 на третия етаж. След като не получиха ясни отговори на въпросите си, публицистите се запътиха към стаята, където повече от дузина юристи в костюми, бяха натъпкани в тясна стая, а голям брой любопитни хора стояха зад тях.

Други каузи

Но публицистите бяха попаднали на неверното чуване. Вместо на процеса на Glencore, те участваха на делото, заведено от богатата на нефт Ангола срещо Жозе Филомено душ Сантуш, наследник на някогашния президент на страната Жoзe Eдyapдo Дyш Caнтyш, който управляваше суверенния фонд на африканската страна с активи от 5 милиарда $. Ангола го упреква в машинация и заграбване на 500 млн. $, които президентският наследник отхвърля.

 Олег Дерипаска и Владимир Потанин възродиха борбата за Norilsk Nickel
Двама от най-богатите съветски олигарси в люта борба за минен колос

Роман Абрамович също е забъркан в яростния спор

В понеделник лондонският съд ще одобри друга цел на глобите - съветският олигарх Олег Дерипаска, доближен на президента на Русия Владимир Путин.

Дерипаска, който също има проблеми с американските управляващи, се пробва да спре сънародника си Роман Абрамович да продаде каузи си в взаимна компания за никел на противника му Владимир Потанин, който също е доближен на Путин. Това дело обаче е обществено и не е прикрито зад букви.

 Руският олигарх, който за 3 дни се трансформира от милиардер в международен заточеник
Руският олигарх, който за 3 дни се трансформира от милиардер в международен заточеник

Най-богатите руснаци изгубиха общо $16 милиарда поради глобите на Съединени американски щати

Делото на Glencore против Гертлер въобще не е било част от графика на съда, защото двете страни договарят, с цел да реализиран извънсъдебно съглашение.

В последна сметка от време на време съдът в Лондон може да не е най-хубавият вид за решение на разногласия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР