В Скопие започва заседанието на парламента, на което трябва да

...
В Скопие започва заседанието на парламента, на което трябва да
Коментари Харесай

Парламентът в Скопие решава дали ще се променя Конституцията

В Скопие стартира съвещанието на Народното събрание, на което би трябвало да се реши дали ще се трансформира Конституцията и името на страната.

Отпред протестиращи блокираха придвижването и затвориха улицата.

Снимка: Рада Домусчиева

Началото на съвещанието е 12 ч. българско време.
Взривоопасна ли ще е процедурата за смяна на македонската Конституция? Коментар на някогашния ни дипломат в Македония Александър Йорданов
За да стартира процедурата за смяна в Конституцията, са нужни гласовете на 80 депутати. До момента толкоз не са обезпечени.

Снимка: Рада Домусчиева

Необходимо е най-малко 8 души от опозицията, т.е. от Вътрешна македонска революционна организация - ДПМНЕ, да поддържат процедурата.

Ако смяната в Конституцията пропадне, се отива на изключителни избори.

„ Искаме да кажем на премиера, че референдумът не е сполучлив. Това сподели и изборната комисия и е оповестено в „ Държавен вестник”. Той твърди, че са излезли 90 на 100. Хубаво, само че му е неверна математиката”, сподели Нада от придвижване „ Македонска Преродба”.
bTV Репортерите: Ще го бъде ли Македонския въпрос? Македонският референдум получи противоположни оценки и най -вероятно ще докара до предварителни избори за Скопие
„ Аз се надявам, че Вътрешна македонска революционна организация няма да гласоподава и ще си отстоява позициите. Те имат 50 гласа. Няма да обезпечат болшинство от 2/3 и договорът с Гърция ще пропадне”, съобщи Симеон, гласоподавател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР