В скандална и необяснима ситуация в петричката болница попадна Виолета

...
В скандална и необяснима ситуация в петричката болница попадна Виолета
Коментари Харесай

Виолета проплака заради болницата в Петрич: Бях с инфекция и не ме приеха, но дойде една ромка и...

В скандална и необяснима обстановка в петричката болница попадна Виолета Терзиева, от село Марикостиново, която описа за случилото се, представена от Struma.com. В понеделник Виолета потърсила персоналния си доктор, тъй като се чувствала зле. Според джипито тя се нуждаела от съществено лекуване, защото положението и не било положително, имала чревно вирусна зараза, придружена с повръщане, диария и мощно безсилие и дехидратация.

Личният доктор на Виолета я препратил незабавно в Инфекциозно поделение. Когато обаче пристигнала в Петрич, в приемния блок на болничното заведение за регистрация, служителят и споделил, че най-вероятно няма да бъде призната, защото има доста пациенти. И до момента в който и обяснявал какъв брой е препълнено, пристигнала жена от ромски генезис, която била неотложно настанена в същото претъпкано поделение. Ето какво описа Виолета..

" Изпратиха ме да беседвам с доктор Праматарова, която е доктор в инфекциозно поделение. Тя непосредствено ми съобщи: " Престанете към този момент, за щяло желаете да бъдете настанена за лекуване ", идете на частно да ви сложат система. На мен ми стана извънредно обидно, тъй като не съм от хората, който се оплакват. Здравноосигурена съм и считам, че когато ми се постанова би трябвало да ми бъде обърнато внимание. Аз разбирам, че имат доста пациенти и влизам в състояние. Обиди ме методът, по-който ми бе декларирано, че няма да ме одобряват.

Какво значи " за щяло и за нещяло ", белким нямам право да бъда лекувана. По думите на лекарката това разбрах аз. Каза ми също, че до ден- два, в случай че не се усещам по-добре у дома и не ми отшумят признаците, щели да ме одобряват. Това значи ли, че би трябвало да съм в толкоз безпомощно положение, че някой да ми обърне внимание, да се прибера у дома и да очаквам.... Имам възприятието, че при мен нещо е комплицирано, или здравната ни система е напълно объркана. Как е допустимо, не разбирам. И отново споделям, здравно обезпечена съм....

А се оказва, че ромите са с преимущество. След мен в приемния блок също имаше жена от ромски генезис и тя бе призната. Останах с усещането, че личният състав в болничното заведение, в това число и лекарите ги е боязън от ромите.

Аз не съм от хората, който обичат да се оплакват и рядко прибягвам към услугите на лекарите. Предишният ми престой в болница е преди много години и то за интервенция. " После ромите били дискриминирани, е дали е по този начин?! - приключва описа си Виолета, очевидно огорчена от отношението към нея...

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР