В ситуацията на извънредно положение винаги може да се очаква

...
В ситуацията на извънредно положение винаги може да се очаква
Коментари Харесай

Христо Монов: Нормално е да има хора в паника

В обстановката на изключително състояние постоянно може да се чака обостряне на психологичните разстройства. Да, ще има хора, които ще изпадат в суматоха и ще работят нападателно. Но дано се фокусираме върху позитивните страни на обстановката.
За това прикани пред bTV психологът Христо Монов.

По думите му сега ограниченията у нас са положителни и в точния момент, за разлика от другите страни, в които обстановката е стигнала сериозни равнища. Той разяснява обаче проблема с изхвърлените от борда на аероплан английски пасажери. Скандалът породи, откакто наши сънародници настояха туристите да слязат от летателния уред, тъй като съгласно тях те са инфектирани с ковид.

„ Колкото по-нормално се приказва, толкоз по-малко ще ни търсят нас като помощ. Явно, че тези хора, които са били в самолета, са към момента на равнище експанзия. Не се гордея с това, което са създали нашите сънародници “, разяснява психологът.

“Реагирахме по-навреме. Излиза, че ние сме по-мъдри като народ. Това, че сме претърпели някои неща през предишния век е формирало в народопсихологията ни възприятието за съпричастност и обединяване в сериозни моменти”, счита още Монов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР