В Сирия военни от частната армия Вагнер на приближения до

...
В Сирия военни от частната армия Вагнер на приближения до
Коментари Харесай

Разкриха руски военни, обезглавили и нарязали сириец

В Сирия военни от частната войска " Вагнер " на доближения до Владимир Путин предприемач Евгений Пригожин са измъчвали и умъртвили сириец по изключително нечовечен метод - обезглавeн и нарязан на части, той е разпален, откакто дълго са се гаврили с тялото му. Самоличността на единия от мъчителите е открита от съветския вестник " Новая газета ". Съобщава се, че става дума за Станислав Д. (Фамилията неe посочена, с цел да не бъде изложено на риск фамилията му.)

Уточнява се, че разпознатият наемник е чиновник в разузнаването. " Новая газета " разполага с копие от паспорта му, със саморъчно попълнена от него анкетна карта на службата за сигурност на армията " Вагнер ", както и с неговата декларация за дискретност и автобиографията му.

Видеото с гаврата над убития сириец, което през последните дни се популяризира в обществените мрежи, е оповестено за първи път през 2017 година - по-точно част от него. На записа не се виждат лицата на наемниците, само че се чува, че беседват на съветски език. През последните дни в обществените мрежи се появиха и други фрагменти от видеото, само че които в кадър се вижда Станислав Д.

Лицата на другите главорези се виждат на фотография, оповестена в обществените мрежи, на която те театралничат дружно с тялото на убития.

По данни на арабски медии, жертвата е Мохамед Таха Исмаил ал Абдула. Той е бил мобилизиран в запаса на сирийската държавна войска, само че е дезертирал, след което е били хванат. Предполага се, че е погубен в региона на находището Шаир в провинция Хомс. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР