В Сирия вече започват възстановителните работи след опустошителното земетресение. Добрата

...
В Сирия вече започват възстановителните работи след опустошителното земетресение. Добрата
Коментари Харесай

Журналист за ситуацията в Сирия след земетресението: Положението е катастрофално

В Сирия към този момент стартират възстановителните работи след опустошителното земетресение. Добрата вест е, че първият ескорт филантропична помощ към този момент върви към южната граница на Турция.

Това съобщи за " Евроком " журналистът, журналист и преводач Оля Ал-Ахмед.

По думите ѝ, меродавен източник от Сирия твърди, че камионите с филантропична помощ, предопределени за страната са спирани на границата с Турция.

Оля Ал-Ахмед прикани протичащото се в страната да не се политизира.

Журналистът удостовери пред " Евроком ",че лечебните заведения в Сирия са претъпкани и е доста мъчно всички нуждаещи се да получат съответна здравна помощ.

Публицистът посочи, че сирийското държавно управление е настояло за помощ към Организация на обединените нации и неправителствените организации, които от своя страна са отправили зов за поддръжка към Европейския съюз.

Оля Ал-Ахмед беше безапелационна, че глобите, настоящи върху Дамаск, наложени от Съединени американски щати, би трябвало да бъдат отстранени незабавно, с цел да не бъдат обречени сирийците на геноцид.

Журналистът добави още, че самолети с филантропична помощ са изпратени от Обединените арабски емирства, Румъния, а Русия е поела ангажимент да спомага за възобновяване на нанесените вреди след земетресението.

" Тези хора там са в капан. Капан на една над 10 годишна война. Хората там нямат най-необходимите медикаменти. Положението е доста мъчно. Ако би трябвало да го опиша с една дума, ситуацията в Сирия е пагубно ", описа още Оля Ал-Ахмед.

" Имат належаща потребност от лекари и лекарства, належаща потребност. Естествено превързочни материали. Това са хора, които ги вадят от руините ", сподели още журналистът.

Публицистът отрави зов хората, които желаят да оказват помощ, да изпратят детски облекла, одеала и принадлежности за деца, които съгласно нея сега са най-потърпевши след опустошителното земетресение.

Оля Ал-Ахмед акцентира, че мъчно могат да се дадат точни и акуратни данни за починалите и ранени в Сирия след земетресението поради комплицираната политическа конюнктура в страната.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР