В синьо, жълто, червено, лилаво грейнаха булевардите, след като зимата

...
В синьо, жълто, червено, лилаво грейнаха булевардите, след като зимата
Коментари Харесай

Пловдив цъфти като райска градина за празниците

В синьо, жълто, алено, лилаво блестнаха булевардите, откакто зимата най-сетне от отстъпи преднина на пролетта. Теменужки, парички, белис, шибой, пъстри лалета разцъфтяха на разграничителните линии и около булевардите. Във всеки от шестте региона са образувани екипи на общинското дружество " Градини и паркове ", които се грижат  градът да наподобява като цветна градина. 

И през тази година цветята са над три милиона стръка. Всички са отгледани в общинския разсадник, подсети Стоян Алексиев, шеф на " Градини и паркове ". От няколко години предприятието не купува цветя. Скоро ще цъфнат и розите - близо 50 000 храста в разнообразни нюанси.  Те са окастрени и ще бъдат попълнени с още 5000 бройки, откакто поотраснат. 

Цветни оазиси радват очите ни на бул. " Христо Ботев ", на колелото на " Васил Априлов " и ул. " Любен Каравелов ", пред Паметника на Съединението, до панаирния мост, на бул. " Шести септември " пред Семинарията, на алеята на бул. " Македония " и на доста други съществени улици и булеварди.

Цветен герб на Пловдив, засаден преди години до Коматевския надлез против Младежкия рид, към този момент се поддържа по-лесно, тъй като е построена поливна система.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР