В Синодалната палата се състоя среща между патриарх Неофит и

...
В Синодалната палата се състоя среща между патриарх Неофит и
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се срещна с посланика на Грузия у нас

В Синодалната палата се състоя среща сред патриарх Неофит и Тамара Лилуашвили - дипломат на Грузия у нас, оповестиха от Българската патриаршия.

В срещата участваха също Ловчанският митрополит Гавриил, Русенският митрополит Наум и Видинският митрополит Даниил, както и Мелнишкият свещеник Герасим, който е основен секретар на Светия синод.Посланик Лилуашвили благодари на Българската православна черква за обичайно положителните взаимоотношения с посолството на Грузия, както и за поддръжката в работата на посолството.

Повдигнат бе и въпросът за общата история на Бачковския манастир, издигнат от двама братя грузинци. " За нас Бачковският манастир не е обвързван единствено с българското православие, само че и с Грузинската черква ", сподели митрополит Наум, като добави, че когато епископи и митрополити на Грузинската православна черква посещават България, постоянно посещават и Светата обител, с цел да се поклонят на чудотворната икона на Майката Божия. " Стараем се да бъдем доста дейни във връзка с увеличението на религиозния туризъм, който е изключително забавен за грузинските жители, както и да увеличим туризма на българи в Грузия, които могат да се поклонят на светините в страната ", съобщи дипломат Тамуна Лилуашвили.

Ловчанският митрополит Гавриил показа за свое посещаване в Грузия, като означи, че усещане вършат многото светини, притежавани от Грузинската православна черква, които са и разтуха за православните християни освен в страната, само че и в останалите Поместни църкви. Посланик Лилуашвили показа на патриарх Неофит и за самодейност на посолството на Грузия у нас, която е за разпространение на нейната страна. Като последната самодейност е покана на публицисти от българските медии да посетят страната и да споделят свои усещания в материали и изявления.

Срещата е приключила с благопожелания за бъдещи триумфи, безстрашие в работата и за очаквания за реализирането на взаимни действия и планове.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР