В Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) е

...
В Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) е
Коментари Харесай

Далаверите на Иво Синдиката: Началникът на Синдиката на служителите в затворите пръска служебни пари за гуляи с алкохол и жени

В Синдиката на чиновниците в пандизите в България (ССЗБ) е почнала инспекция поради сигнал за непозволено изразходвани финансови средства. Тя стана причина за това ръководителят Ивайло Григоров да бъде краткотрайно отхвърлен от длъжността ръководител и член на Управителния съвет, научи „ Уикенд ”.  Сигналът, постъпил на електронната поща, сочи че посредством банкова карта с пари от сметката на Управителния съвет на Синдиката на чиновниците в пандизите са осъществявани заплащания за потребности, разнообразни от характерните за синдикалната активност.

От сдружението споделят, че към сегашния миг Ивайло Григоров е краткотрайно отхвърлен от длъжностите Председател и член на УС и по случая е основана разширена комисия, която да обясни всички условия към постъпилите данни. „ Събрахме пари, с цел да може една одиторска компания да направи доклад и да откри неналичията с акуратност. До момента става въпрос за неналичия на стойност над 15 000 лв. ”, разяснява източник на „ Уикенд ”. Ще бъде направено и документално искане по ЗДОИ от Министерство на правораздаването, респективно ГДИН да дават подробна и детайлна информация по отношение на назначението за PR към Министерство на правосъдието на Ивайло Григоров, в плана от към 40 млн. лв. по линия на Норвежкия финансов механизъм, обществено рекламиран в медийното пространство, както и дали е взел участие или взе участие все още в други планове. Причина за случилото се е, че ССЗБ са установили, че Григоров непозволено е харчил от бюджета на Синдиката. В качеството си на ръководител той разполагал с карта за банкомат, с която е купувал безценен алкохол, плащал нощувки в 5-звездни спа-хотели, пазарувал в хранителни магазини, парфюмерии и магазини за техника. Началникът на ССЗБ даже зареждал гориво за персоналният си автомобил още веднъж с парите на Синдиката.

След като тези пикантни детайлности бяха разкрити, Ивайло Григоров излезе в дълъг 45-дневен отпуск. Противно на спекулациите, обаче Иво Синдиката, както го назовават по роднински в системата, не избягал, с цел да избегне несъмнено уволняване, а се покрил от боязън да не бъде обичай от сътрудниците си. „ В момента в Синдиката са разграничени на две. Едните желаят да го съдят, а другите - да го пребият. Вероятно ще му се случат и двете ”, смее се източникът ни. Ивайло Григоров даже подал оставка. От Управителния съвет на Синдиката обаче не приели подадената му оставка, получена по електронната поща на УС. Уплашен, че е заловен в крачка, Григоров изтеглил сериозен заем, с цел да върне изхарчените непозволено от бюджета пари. „ Проблемът е, че даже той самият не е наясно с това тъкмо какъв брой пари е откраднал ”, твърди нашият източник.

В харченето на служебни пари му оказва помощ и любовницата му Елица Иванова, която е някогашен чиновник в Администрацията на Софийския Централен Затвор. През 2019 година дамата скандалзира общественото пространство с това, че безогледно фалшифицира документи в интерес на управлението на пандиза. На 23-ти октомври същата година службите за Борба с проведената престъпност я задържат. Само ден по-късно те още веднъж прекъсват работния развой в пандиза в София, с цел да закопчаят и нейната другарка Маринела Георгиева, която е правист на пандиза. От друга страна Маринела е щерка на Пепелов, който е някогашен режимен Началник на затворническото общежитие в Кремиковци. По думи на доближени да някогашната възлюбена на Иво Синдиката, тя била задържана поради него. „ Иво я натопи, той провежда тази веднета против нея ”, споделят те. До разбулването на любовната им спекулация пък се стига, откакто Григоров и Иванова вършат резервация в първокласен хотел на тяхно име. Нощувката Иво Синдиката заплаща с картата на организацията. „ Ткава безочливост не сме виждали! Когато се обадихме в хотела, с цел да се поинтересуваме кой е бил там и за какво е платено с картата на синдиката, от хотела ни продиктуваха трите имена и на двамата ”, разяснява източникът ни.

Близък до Синдиката на чиновниците в пандиза е и друга скандална персона - Иван Праматаров, който е някогашен катаджия, уволнен дисциплинарно от Министерство на вътрешните работи поради взимане на подкупи, който към сегашния миг работи като надзорник в Кремиковци. „ Този профсъюз се намира не в джоба, а напряко в гащите на ГДИН и Министерство на правораздаването ”, разяснява нашият източник. По негови думи шефовете на ССЗБ най-често са или родственици, или другари на чиновниците на ГДИН. „ Има още два профсъюза. До разединение се стига поради обвиняване, че той като водач на това съдружие не е коректив на властта и бе поканен да приказва за новия затвор. Беше ясно за какво отива предвид на обстоятелствата, че не е ПР. Не може един надзорник да отиде да пази план на Правосъдното министерство и ГДИН ”, коменира негов сътрудник. Преди да се изкачи до зам.-началник и да стане началник на надзирателите в Казичене, нашия воин работил в склада за оръжие на пандиза. „ Като оръжейник беше мирен, само че след това вирна носа ”, издава негов сътрудник. Той споделя по какъв начин Григоров приватизирал в Казичене бунгало, което се употребило като длъжностен стол на надзирателите. „ По времето на соца това бунгало е било основано за пандизчиите, с цел да се употребява, когато идват техни близки. Преди десетина години обаче беше присвоено от надзирателите и там започнаха да се вършат банкетите. После се появи Григоров и го трансформира в персонален хотел. Нанесе се там и не даде никой повече да припари за обяд ” твърди източникът.

„ В Казичене има и длъжностен стол и бар, там Иво Синдиката (На снимакта с фланелка с лика на Б. Борисов)  гуляеше с други чиновници и ядяха и пиеха, до момента в който пандизчиите им прислугваха ”, споделя източника ни. Любопитна детайлност тук е и тази, че преди прословутото бягство на Колев и Пелов от пандиза, Проданов и компания пътували към същото това бунгало, поради следващия прием. „ Тогава надзирателите бяха отворили всички порти, с цел да могат началниците да излязат по-бързо да пият и ядат, тъй че немарливостта в надзора в деня на бягството се дължи най-много на това, че всички управителни чиновници тогава или възнамеряваха да отидат, или към този момент бяха на път към Казичене. Там всяка седмица, съвсем всеки четвъртък или петък, е див ваучър ”, разяснява той.

По думи на служителя на зандана, в това бунгало се събирали още зам.-министъра Николай Проданов, началника на Софийския затвор Десислав Трайков, Петър Кръстев и доста други, на които пандизчиите сервирали. На тези банкети постоянно се канели и стриптийзьорки. „ Затова психоложката на пандиза в София подаде оставка, тъй като не съумя да свикне да е жертва на полов тормоз всекидневно и към нея на всеки прием да обикалят полуголи танцьорки ”, издава служителят.  От ССЗБ разчитат на това прокуратурата да си свърши работата и Ивайло Григоров да бъде дисциплинарно уволнен, защото това е единственият метод този човек да не попадне още веднъж в някоя друга държавна конструкция, сходно на неговия приятел Иван Праматаров. „ От години едни и същи хора злоупотребяват с власт и обикалят държавните структури. Тази процедура би трябвало да спре един път вечно! ”, разясняват те.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР