В Симеоновград няма нормално водоподаване от години. Заради високо съдържание

...
В Симеоновград няма нормално водоподаване от години. Заради високо съдържание
Коментари Харесай

Кална вода от чешмите при бум на хепатит в Симеоновград


В Симеоновград няма обикновено водоподаване от години. Заради високо наличие на манган водата там е неразрешена за пиянство, а от повече от година водата в чешмите е извънредно мръсна или такава въобще няма.

Справяме се извънредно мъчно с тази обстановка. Проблемът е от повече от година. Водата е кална и мазна, ръцете ти стават по-мръсни, когато се измиеш с нея. Има взрив на хепатит в града, десетки хора са заболели от жълтеница. Притеснявам се, че може да стане зараза, споделя Мария Луиза Карабоюкова, гражданин на града.

Ние сме възрастни хора, тормозим се доста, тъй като в случай че се разболеем за нас даже е по-опасно, притеснява се различен локален гражданин.

В кладенците няма вода. Те са в сериозния най-малко, споделят от ВиК.

Единственият метод обстановката да се позволи съгласно кмета на града е построяването на пречиствателна станция. В процедура сме за построяването на станцията, до в този момент в годините обратно този ангажимент беше на Министерство на районното развиване и благоустройството, защото ние нямахме право да участваме по планове за построяването на такава. След тонове преписки, последно писмо, което получихме е, че те ще поддържат подобен наш план, добави тя.

Всяко лято сме на режим. Водата в кладенците свършва. Какво ще пречиства станцията, в случай че вода няма, пита Мария Луиза.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР