В Симеоновград няма нормално водоподаване от години. Заради високо съдържание

...
В Симеоновград няма нормално водоподаване от години. Заради високо съдържание
Коментари Харесай

Кална вода и бум на хепатит в Симеоновград

В Симеоновград няма обикновено водоподаване от години. Заради високо наличие на манган водата там е неразрешена за пиянство, а от повече от година водата в чешмите е извънредно мръсна или такава въобще няма.

„ Справяме се извънредно мъчно с тази обстановка. Проблемът е от повече от година. Водата е кална и мазна, ръцете ти стават по-мръсни, когато се измиеш с нея. Има взрив на хепатит в града, десетки хора са заболели от жълтеница. Притеснявам се, че може да стане зараза ”, споделя Мария Луиза Карабоюкова, гражданин на града.

„ Ние сме възрастни хора, тормозим се доста, тъй като в случай че се разболеем за нас дори е по-опасно ”, притеснява се различен локален гражданин.

„ В кладенците няма вода. Те са в сериозния най-малко ”, споделят от ВиК.

Единственият метод обстановката да се позволи съгласно кмета на града е построяването на пречиствателна станция.

„ В процедура сме за построяването на станцията, до в този момент в годините обратно този ангажимент беше на Министерство на районното развиване и благоустройството, защото ние нямахме право да участваме по планове за построяването на такава. След тонове преписки, последно писмо, което получихме е, че те ще поддържат подобен наш план ”, добави тя.

„ Всяко лято сме на режим. Водата в кладенците свършва. Какво ще пречиства станцията, в случай че вода няма? ”, пита Мария Луиза.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР