В Силистра започна миенето на станалия вече символ на града

...
В Силистра започна миенето на станалия вече символ на града
Коментари Харесай

Почистват самолет Ту-134 превърнал се в символ на Силистра

В Силистра стартира миенето на станалия към този момент знак на града – Самолета. Старият Ту-134 бе инсталиран в един от „ спалните “ квартали преди 35 години и в началото се използваше за детски клубове по ползи.

През последните години, обаче функционалността му бе прекратена, а регионът буреняса. Миналата година юношески неофициални групи поеха шефството над остарялата машина и градината към нея и благодарение на Общината тя бе облагородена и стана обичано място за отмора на жителите на квартала.

Сега след измиването на Самолета пространството ще стане още по-чисто и привлекателно и ще се подтиква опазването му, разяснява един от уредниците на самодейността Димитър Караджов. Според него при удобни условия може да се откри и вложител, който да поеме стопанисването на салона на самолета и той още веднъж да притегли дребните силистренци с атракции и занимания. Поне 10 дни ще продължи работата по чистенето на самолета, като краят на месеца е срокът. Първо с водоструйка се смъква насъбраната с десетилетия нечистотия, а по-късно ще се мие с препарати. Предстои и окосяване на градината.
5
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР