В Силистра бе открит офис на 16-ия в страната Регионален

...
В Силистра бе открит офис на 16-ия в страната Регионален
Коментари Харесай

В Силистра бе открит Регионален център за консултиране по правни въпроси

В Силистра бе открит офис на 16-ия в страната Регионален център за консултиране за оказване на безвъзмездна правна помощ на избрани категории жители, според Закона за правната помощ, който ще работи със съдействието на Национално бюро за правна помощ. Инициативата за основаване на Центъра е на Адвокатска гилдия с ръководител Димчо Кьосев, а помещението на втория етаж на ул. „ Добруджа “ 22А е предоставено безплатно за 10 години с решение на Общински съвет Силистра.

В церемонията при откриването на новата обществена облага участваха министърът на правораздаването Крум Зарков, националният представител Стоян Георгиев, регионалният шеф инж. Николай Неделчев и заместник-областният шеф Димитър Тодоров, кметът на община Силистра доктор Юлиян Найденов, ръководителите на Окръжен, Районен и Административен съд, както и ръководителите на районната дирекция и на общинската работа за обществено подкрепяне.В прелиминарен проект привет от името на своите сътрудници общински съветници към адвокатската гилдия сервира и доктор Мария Димитрова като ръководител на Общински съвет Силистра.

До момента 12 юристи от над общо 100 в локалната гилдия са декларирали своето предпочитание да вземат участие в консултациите на жители, което ще става по график и по предварителна поръчка на жители. Допуска ес опцията мобилни екипи от юристи да пътуват за съвещания тук-там, като Министерство на вътрешните работи, лечебни заведения, обществени заведения и др.В рамките на откриването на Регионалния център бе развита и тематиката за ролята на информационен механизъм за отбрана на същата категория жители, осигуряващ бърза реакция и взаимоотношение сред институциите.

В момента в страната три районни центъра – във Варна, Велико Търново и Стара Загора, работещипо план, финансиран от Норвежки фонд, с помощта на който до м. декември предходната година правна помощ е оказа на 200 лица, като в изгода на16 от тях са приключени правосъдни производства. От 2011 година в Силистра към Женско съдружие „ Екатерина Каравелова “ в границите на планове със средства по линия на делегираната държавна активност за разнообразни интервали от време е работил Център за консултиране на лица, потърпевши от домашно принуждение, в това число с присъединяване на правист.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР