В сигурността на електронните системи на Националната агенция за приходите

...
В сигурността на електронните системи на Националната агенция за приходите
Коментари Харесай

Одитът след хакерската атака: Сървърите на НАП са архаични

В сигурността на електронните системи на Националната организация за приходите има редица пропуски, е открил одитът, предоставен на " Информационно обслужване ". Това заяви ръководителят на Държавната организация " Електронно ръководство " Атанас Темелков пред депутатите от краткотрайната анкетна комисия, основана във връзка източването на данни от приходната организация, заяви Българска национална телевизия.

Сървърите на Национална агенция за приходите са остарели, липсва в допълнение електрическо зареждане, климатизацията не е добра, даже пространствата, в които са ситуирани, не дават отговор на условията. Това са част от проблемите, които е открил одитът на осведомителната система на приходната организация.

" Имат пропуски в мрежовата архитектура, която преди време е съответствала на условията. Последващите разнообразни надграждания обаче са създали тази архитектура едва място, съобщи Атанас Темелков.

През годините приходната организация е заложила на непрекъснатото въвеждане на разнообразни приложения, които улесняват обслужването на хората, само че съгласно одита точно те основават риск за пробив.

Според Темелков сериозните осведомителни системи в държавната администрация би трябвало да се построяват и поддържат от една конструкция или компания, а не каквато е практиката сега - един построява, различен употребява, а трети поддържа.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР