В сигурността на електронните системи на НАП има редица пропуски,

...
В сигурността на електронните системи на НАП има редица пропуски,
Коментари Харесай

Одитът: Фрапиращи пропуски в сигурността на електронните системи на НАП

В сигурността на електронните системи на Национална агенция за приходите има редица пропуски, е открил одитът, предоставен на " Информационно обслужване ". Това заяви ръководителят на Държавната организация " Електронно ръководство " Атанас Темелков пред депутатите от краткотрайната анкетна комисия, основана във връзка източването на данни от приходната организация.

Сървърите на Национална агенция за приходите са остарели, липсва в допълнение електрическо зареждане, климатизацията не е добра, даже пространствата, в които са ситуирани, не дават отговор на условията. Това са част от проблемите, които е открил одитът на осведомителната система на приходната организация.

" Имат пропуски в мрежовата архитектура, която преди време е съответствала на условията, само че с течение на времето заради това, че е трябвало да бъдат правени разнообразни надграждания, на процедура е довело до това, че тази архитектура е мощно разширена и има съответната заплаха за пораждане на произшествия ", сподели Атанас Темелков, ръководител на Държавна организация „ Електронно ръководство ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР