В Швейцария има над 7000 км ски писти. Към това

...
В Швейцария има над 7000 км ски писти. Към това
Коментари Харесай

Плугчиева за Пирин: В Швейцария има над 7000 км ски писти, там се води диалог

В Швейцария има над 7000 км ски писти. Към това се прибавят още 5000 ски писти за дълго тичане и настрана 500-600 км единствено за пързаляне с шейни. Лифтовете са към 2400. Става дума за сериозна инфраструктура, Швейцария на сезон посреща 20-25 милиона туристи. 
 Валери Симеонов: Зелените са подранили с еуфорията за Пирин  Природозащитници отпразнуваха пред Министерския съвет решението на Върховен административен съд за Пирин
Това съобщи някогашният ни дипломат в Швейцария и сегашен в Черна Гора Меглена Плугчиева по бТВ, като коментира окончателно анулираните от Върховен административен съд промени в проекта за ръководство на Пирин от края на 2017 г. 

Не бива нито да заключваме нашите територии и да бъдат безусловно недостъпни, нито пък да бъдат унищожени. Не бива да се отива в тези две крайности, акцентира Плугчиева. По думите й в Швейцария няма несъгласия сред властта и еколозите, тъй като " всичко опира до разговора ".

Това опълчване и слагане на два фронта е неверният метод. Сяда се на масата и се търси съответният рационален компромисен вид, посочи Плугчиева. 

Тя разяснява и идния Световен стопански конгрес в Давос, на който тази година няма да участват основни фигури като Доналд Тръмп, Еманюел Макрон, Тереза Мей. Плугчиева цитира коментар от швейцарски вестник, който точно заради отсъствията на основни международни водачи е оповестил, че Давос тази година ще бъде като празненство за рожден ден, само че без присъединяване на рожденика.

„ В същото време ми се ще да смятам, че Давос ще продължи да играе основна роля като конгрес за стратегическа визия за развиването на света ”, посочи Плугчиева. Тя означи, че форумът дава опция за доста неофициални срещи.

България ще бъде показана от премиера Бойко Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР