В Швейцария борбата с корупцията не е само на книга.

...
В Швейцария борбата с корупцията не е само на книга.
Коментари Харесай

Лов в Русия и връзки с ФИФА докараха импийчмънт на швейцарския главен прокурор

В Швейцария битката с корупцията не е единствено на книга. Под ударите на закона и гражданското общество попадна самият основен прокурор Михаел Лаубер. Вече е реалност: против него стартира процедура по инпийчмънт, а по-късно и правосъден развой. В Парламентарната комисия по въпросите на правосъдната система 13 членове дали своят вот „ за “ импийчмънт и единствено 4 са били срещу.
Като четиримата не отхвърлят импийчмънта, а оферират да се изчака заключението на предварителното правосъдно произвеждане.

Аргументите са дефинирани малко и ясно. Лаубер е попречил следствието за пране на пари от висши съветски политици и магистрати в швейцарски банки, осъществявано по делото за убийството на юриста Магнитски. Другото обвиняване против Лаубер е, че е позволил делото за корупция против висши футболни шефове от ФИФА да премине давностния период и по този метод те да се измъкнат от правораздаването.

Сигналите за корупционните дейности на Михаел Лаубер са прегледани и доказани от Службата по контрол на Главната прокуратура. След което оттова са поискали със абсурда да се заеме Народното събрание, който се задейства без никакво закъснение.

Припомняме че преди седмица Фръг нюз разгласява следствие на съветското издание „ Новая газета “, което разкри умопомрачителните връзки сред висши прокурори на Швейцария с техни сътрудници в Русия по времето на генералния прокурор Юрий Чайка. Същият, който в София бе посрещан преди две години като генерал-губернатор от сътрудника си Сотир Цацаров и висши управници. Тогава бе подписан и контракт български обвинители да се образоват в академията на съветската прокуратура в битка против корупцията… Чайка се прочу и с едно свое изявление: В следствието би трябвало доста да се внимава, с цел да не попаднем на свои.

.
Юрий Чайка

Отговарящият за връзките с Русия в Главната прокуратура на Швейцария Винченц Шнел към този момент бе наказан за нерегламентираните си контакти в Русия, за богатите купони и лов на глигани и мечки на Камчатка, където се е пътувало с частни самолети и вертолети на олигарси.

Обществеността в Швейцария оказва същински напън върху институциите да си свършат работата и корумпираните магистрати да си получат заслуженото. Вече имаше митинги срещу корупцията в прокуратурата и нечистите връзки с техни сътрудници в Москва, както и за прикриването на футболни босове от ФИФА. Особено гневни са хората за това, че основният прокурор се е срещал с шефа на футболната централа Джани Инфантино неофициално. Завеждащият икономическите закононарушения в Главната прокуратура Оливие Торман също отива на съд поради извънслужебни срещи с шефове на ФИФА. Срещу него към този момент е имало следствие, само че то е било арестувано от Лаубер. След импийчмънта на подсъдимата пейка ще се окаже обаче и самият Лаубер и ще дава отговор и за тези свои дейности, с изключение на за „ съветската връзка “ също и за „ баснословен свят “, както назовават в Швейцария връзките му с Инфантино.

А в този момент се запитайте: Възможно ли е у нас основният прокурор и хора от персоналното му обграждане да споделят ориста на швейцарските си сътрудници?

А/ Не, тъй като не са корумпирани.

Б/ Не, тъй като са отказвали на Чайка каквито и да било услуги.

В/ Не, тъй като са недосегаеми.

Г/ Ще обвинят задаващите въпроса.

Фрог нюз

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР