В Швеция няма извънредна крайнодясна вълна, каквато световните медии представиха

...
В Швеция няма извънредна крайнодясна вълна, каквато световните медии представиха
Коментари Харесай

Кристиан Кристенсен: В Швеция няма извънредна крайнодясна вълна

В Швеция няма изключителна крайнодясна вълна, каквато международните медии показаха след парламентарните избори в страната предходната неделя. Това съобщи в изявление за " Хоризонт " анализаторът и учител по публицистика в Стокхолм Кристиан Кристенсен.

На вота в Швеция ръководещите социалдемократи получиха най-ниския си резултат за последното столетие, а антиимигрантската партия " Шведски демократи " зае трето място, което прави договарянията за сформиране на ново държавно управление доста сложни.

Според Кристенсен е нужно да се регистрира, че известността на крайната десница не е повишена в границите на тази акция, а Шведските демократи ще останат маргинализирана политическа мощ:

" Няма подозрение - за 12 години шведските демократи се трансфораха от партия, която даже не беше в Народното събрание, в трета политическа мощ в страната. Да, поддръжката за партията набъбна, само че над 82% от популацията не е гласувало за тях. Мнозинството от тези 82% не желае партията, за която са дали своят вот, да ръководи дружно с шведските демократи. "

Цялото изявление с анализаторът и учител по публицистика Кристиан Кристенсен ще можете да чуете в първото издание на предаването " Събота 150 " след лятната отмора, което стартира в 9:30.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР