В Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" има свободни места в

...
В Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" има свободни места в
Коментари Харесай

В Шуменския университет има свободни места в 18 специалности

В Шуменския университет "Епископ Константин Преславски " има свободни места в 18 специалности, заяви за Българска телеграфна агенция заместник-ректорът по кандидатстудентската акция доцент Константин Константинов.

Желаещите да се образоват във висшето образователно заведение могат да аплайват за свободните места в съответните специалности с оценка от конкурсен изпит от Шуменския университет или друго висше учебно заведение, с оценка от матура или да се явят на нов изпит, в това число на самостоятелен електронен изпит, означи Константинов.

Най-много свободни места има в специалностите "Бизнес и математика " и "Теология ". Такива има и в две от четирите нови специалности на университета - "Българистика и медии " и "Руска лингвистика и туризъм ". Заети са всички места в другите две нови специалности на висшето учебно заведение - "Педагогика на образованието по естествени науки " и "Сигнално-охранителни системи и сигурност ".

Заявеният план-прием държавна поръчка на Шуменския университет тази година за 49 специалности е 1137 бройки. Вече са се записали 983 искащи да се образоват във висшето образователно заведение. Студентите в университета в този момент са към 5500, добави Константинов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР