В Шумен стартира основен ремонт и укрепване на покрива на

...
В Шумен стартира основен ремонт и укрепване на покрива на
Коментари Харесай

За 300 000 лв. ремонтират спортен комплекс „Плиска“

В Шумен започва главен ремонт и подсилване на покрива на емблематичния състезателен комплекс „ Плиска “. 300 000 лв. задели общината от бюджета си за осъществяване на неотложните строителните действия, оповестяват от кметството.

Ще бъде осъществен главен ремонт на към 2 000 кв.м. и ще се укрепи покривната структура над трите стадиони по баскетбол, волейбол и хандбал.

Проектът планува замяна също на водосточните тръби и улуци. Очаква се строителството да завърши за по-малко от два месеца при удобно време.

Докато приключат действия в зала „ Плиска “, клубовете и спортистите, които я употребяват, ще организират тренировките си в други бази на града по авансово избран график.

Догодина общината възнамерява да обезпечи средства и за ремонт на другата част от покрива на състезателен комплекс „ Плиска “, където са залите по гимнастика, битка и други. „ Имаме предпочитание да отремонтираме напълно залата, само че всичко е обвързвано със средства. Дълго време не са били заделяни пари за спортните бази в града. Искаме да преведем в естествен тип подготвителните пространства, както в комплекс „ Плиска “, по този начин и в зала „ Младост ““, разгласи пред публицисти кметът Любомир Христов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР