В Щутгарт със сигурност са предвидили критиките, които ще отнесе

...
В Щутгарт със сигурност са предвидили критиките, които ще отнесе
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знаете за новата G-Klasse

В Щутгарт сигурно са планували рецензиите, които ще отнесе новото потомство на G-Klasse поради приликите си със остарелия модел. Колкото и подозрително да звучи обаче, W464 фактически е безусловно нов автомобил макар привидното безучастие на дизайнерите.



Външността на новия Geländewagen е запазила образа на предшественика напълно предумишлено. В Mercedes-Benz са се постарали да запазят класическите ръбести форми.



Дизайнерите са оставили дръжките на вратите с кръговиден бутон, стърчащите мигачи на предните калници, аварийна гума на вратата на багажника и формата на фаровете, които към този момент са светодиодни. Запазен е също характерният железен тон при затварянето на вратите.



W464 е по-дълъг с 53 и по-широк със 121 мм от остарелия модел. Така габаритите на всъдехода към този момент доближават 4 715 мм на дължина и 1 881 мм на ширина.



Вътре към този момент е много по-просторно. Пространството за краката на пасажерите начело и откъм гърба е повишено надлежно с 38 и 150 мм. В региона на лактите е по-широко с 68 и 56 мм, а при раменете има 38 и 27 мм допълнително.



Новата G-Klasse тежи към 170 кг по-малко от W463. Въпреки това с масата си от 2.4 тона немският всъдеход мъчно ще мине за лекоатлет.



Теглото е понижено с потреблението на високоякостна стомана и алуминий в структурата на каросерията. От авиационния метал са направени калниците, предният похлупак и вратите. Знаменитите панти на оригинала също са непокътнати, въпреки че са проектирани от нулата.



Устойчивостта на структурата на извъртане е повишена с 55% - от 6 537 до 10 162 Нм/градус.



Каросерията е инсталирана на класическа лонжеронна рама. Предният мост обаче към този момент е окачен на самостоятелни двойни носачи.



Задният мост е цялостен. Окачен е на четири надлъжни носача за всяко колело и напречна стабилизираща щанга Панар.



Клиренсът е повишен с 6 мм и към този момент доближава 241 мм. W464 може да гази във вода с дълбочина 700 мм, със 100 повече от остарелия модел.



Новият всъдеход може да преодолява 100-процентов надолнище (45 градуса), а ъгълът на офанзива начело и откъм гърба е надлежно 30 и 31 градуса, с 1 повече, в сравнение с до момента.



Надлъжният ъгъл на проходимост е 26 градуса (+1°), а устойчивостта при крен е увеличена със 7° до 35°.



G-Klasse W464 постарому разполага с понижаващи предавки и три блокируеми диференциала. Вместо хидравлични и вакуумни блокажи обаче към този момент се употребяват многодискови муфи с електронно ръководство.



При включване на блокажите или понижаващите предавки се задейства режимът G-Mode. При него електрониката контролира настройките на адаптивните амортисьори и кормилната уредба, която към този момент има електромеханичен усилител вместо хидравлика.



Управляващата електроника има още четири режима с изключение на G-Mode - Comfort, Sport, Individual и Eco. Те трансформират настройките на окачването, мотора и системите за сигурност.



Новата G-Klasse ще се оборудва с 9-степенна автоматизирана трансмисия 9G TRONIC. Засега от Mercedes-Benz са оповестили единствено един мотор. Версията G 500 ще се оборудва с 4.0-литров V8 с два турбокомпресора и мощ 422 к.с. (610 Нм).



За разлика от външността интериорът е радикално друг. Единственият прочут подробност е дръжката пред пасажера до лидера.



На арматурното табло има два екрана с диагонал 12.3 инча и три разновидността за обрисуване на информацията - Classic, Sport и Progressive. Могат да се поръчат седалки с вентилация и масаж, утвърдени от немската здравна организация AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.), профилирана в здравето на гърба.



Нищо в салона на W464 не припомня за армейското родословие на всъдехода. Снимки на задната седалка към момента няма, само че гости на салона в Детройт са я тествали и настояват, че е много комфортна.



Продажбите на новата G-Klasse стартират през май. Базовата цена в Германия е €107 040.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР