В Щатите напоследък има някакво “съпротивително движение слещу автомобилите Tesla. То вече

...
В Щатите напоследък има някакво
“съпротивително движение слещу
автомобилите Tesla. То вече
Коментари Харесай

Отговорът на “тесларите” на предизвикателството “булинг”? - видео

В Щатите в последно време има някакво “съпротивително придвижване ” слещу автомобилите Tesla. То към този момент има и име – булинг /bullying – тормозене/ и се ползва от собственици на коли с класически двигатели – най-много пикапи. Те умишлено ги паркират пред зарядните станции на компанията и ги блокират по този начин, че електромобилите не могат да зареждат.

Интересно е да се види по какъв начин собствениците на елекромоболи ще отговорят на това предизвикателство? Един от начините предлага притежателят на кросовър модела Машината е много мощна, само че все пак дали ще може да освободи мястото пред зарядното? Способен ли е да издърпа як американски пикап? Естествено без саморазправи...

Отговор на въпросите дава специално проведен опит с пикап Chevrolet Silverado, предоставен непринудено от сестрата на собственика на електрическия автомобил? Защото по правило точно притежателите на подобни автомобили са последователи на булинга. Пробата има изключително експериментален темперамент и си е направо инсценировка на случката. Независимо от това правдоподобно е повторена неприятната действителност на булинга. За придаване на спомагателна тежест на пикапа, той е освен оставен на положение “паркинг ” на кутията, само че още му е издърпана и ръчната спирачка.

Ето и резултата:



От компанията и няколко сдружения на собствении на електрически автомобили към този момент са подадени сигнали до управляващите за предприемане на законодателни мерки срещу прилагащите метода булинг водачи.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР