В щата Тексас със смъртоносна инжекция бе екзекутиран 48-годишният Лари

...
В щата Тексас със смъртоносна инжекция бе екзекутиран 48-годишният Лари
Коментари Харесай

В Тексас извършиха 12-та екзекуция в САЩ

В щата Тексас със смъртоносна инжекция бе екзекутиран 48-годишният Лари Суерингън, упрекнат за убийството на 19-годишна студентка през далечната 1998 година Осъденият твърдеше, че не е направил закононарушението. Това бе 12-та екзекуция в Съединените щати от началото на годината.

Според Суерингън управляващите са пренебрегнали доказателства, които са щели да го оневинят за убийството. Последните му думи бяха: " Бог да им елементарни, те не знаят какво вършат ", заяви Би Би Си. 

Той бе наказан през 2000 година за отвличането, изнасилването и убийството на Мелиса Тротър, изчезнала през декември 1998 година Тялото на тийнейджърката бе намерено в гъста гора в Тексас 25 дни по-късно. 

Защитниците на Суерингън твърдяха, че научните доказателства, измежду тях и ДНК под ноктите на жертвата, която не бе на наказания, е трябвало да го оневинят. Обвинението, обаче, твърдо стоеше на позицията си, че има " планина от улики " против него.

Кели Блекбърн, помощникът на основния локален прокурор, който отговаряше за делото на Суерингън от 2010 година насам, съобщи пред " Вашингтон Пост " преди изтезанието: " Не е почтен мъжът, който ще бъде екзекутиран довечера. Екзекутират мъжа, който отвлече, изнасили и удуши Мелиса Тротър ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР